Archiv článků
   za měsíc říjen 2011

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Ulicí Masarykovou se opět jezdí

O týden později oproti plánovanému datu byla dána do provozu opravená komunikace na ulici Masarykově.



Pietní vzpomínka

Komise pro občanské záležitosti města Blanska, Církev římskokatolická a Církev československá husitská zvou spoluobčany na slavnostní pietní vzpomínku za zesnulé spoluobčany, která se uskuteční v neděli 30.10.2011 ve 14.30 hod. v areálu městského hřbitova v Blansku.


Z Dukly musí zmizet automaty

Ilustrační foto k článku: Z Dukly musí zmizet automaty

Poté, co město vydražilo hotel Dukla, rozvíjí plány, co s ním bude dál. Rada již schválila zveřejnění záměru na jeho pronájem.


Svoz komunálního odpadu ve svátek 28. října 2011

Svoz zbytkového komunálního odpadu proběhne i v pátek 28. října 2011. To znamená, že proběhne svoz ve svátek a je zapotřebí zabezpečit přístup ke kontejnerovým stáním jako v běžných termínech svozu.


Školy dostávají nová okna

Ilustrační foto k článku: Školy dostávají nová okna

Velká výměna otvorových prvků právě probíhá na základních školách Erbenova a Dvorská a v MŠ Údolní.


Město získalo dotaci na úpravy v zámku – začnou již letos

Ilustrační foto k článku: Město získalo dotaci na úpravy v zámku – začnou již letos

Na základě rozhodnutí o přidělení dotace z Regionálního operačního programu NUTS II Jihovýchod, obdrží Město Blansko dotaci ve výši 8 133 297 Kč na akci Zámek Blansko. Celkové náklady na vlastní realizaci dle předběžného výpočtu činí cca 13 mil. Kč s DPH.



Podklady nového Územního plánu Blansko

Ilustrační foto k článku: Podklady nového Územního plánu Blansko

Na základě Společného jednání k Návrhu územního plánu Blansko, které proběhlo s dotčenými orgány a dalšími subjekty na přelomu července a srpna 2011, a následného posouzení dokumentace Krajským úřadem, bylo na úřední desce MěÚ Blansko oznámeno veřejné projednání v rámci tzv. Řízení o územním plánu na 10. listopadu 2011.


Týden sociálních služeb pod heslem „Podporujeme kvalitu života“

Sociální služby otevřou svoje brány letos již potřetí. Týden sociálních služeb ČR se bude konat od 10. do 14. října 2011. K této akci se podobně jako v loňském roce připojí také poskytovatelé sociálních služeb působící na území ORP Blansko.


Nový územní plán Blansko

Na základě Společného jednání k Návrhu územního plánu Blansko, které proběhlo s dotčenými orgány a dalšími subjekty na přelomu července a srpna 2011, a následného posouzení dokumentace Krajským úřadem, bylo na úřední desce MěÚ Blansko oznámeno veřejné projednání v rámci tzv. Řízení o územním plánu na 10. listopadu 2011.


Nové technologické centrum je dokončeno

Ilustrační foto k článku: Nové technologické centrum je dokončeno

Technologické centrum bylo dokončeno v termínu dle smlouvy s dodavatelem, a to ke 22. září 2011. V provozu na nových serverech je spisová služba pro 32 obcí regionu a také pro příspěvkové organizace.



Část ulice Hybešovy kolem pošty se na čtyři měsíce uzavře

Z důvodu rekonstrukce stoky jednotné kanalizace, vodovodních řadů a komunikace bude od 10.10.2011 do 30.01.2012 uzavřena část ulice Hybešovy v úseku od ul. Bartošovy po vyústění na ul. Masarykovu u pošty.


Kompostárna má nový ceník

Odbor komunální údržby zveřejnil aktualizovaný ceník kompostovatelných odpadů pro rok 2011–2012. Nově je v něm stanovena také cena hnojiva pro občany.