Připravuje se realizace dvou zásadních investičních akcí ve městě

15. ledna 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 2446×

V průběhu zimy ve městě zpravidla nedochází k realizaci mimořádných investičních akcí. Zimní období je proto zpravidla využíváno pro jejich přípravu, zpracování projektové dokumentace, zajištění stavebního povolení a podobně. O tom, co nás čeká v nejbližším období, informuje blanenský místostarosta Jiří Crha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„V roce 2016 proběhnou v Blansku dvě zásadní investiční akce, které budou zahájeny ve stejnou dobu, konkrétně zhruba na přelomu června a července. Jedná se o vybudování parkoviště nad nemocnicí. Na tuto akci má město ve svém rozpočtu 16 mil. korun. Předpokládaná doba realizace nového parkoviště, které poskytne 140 nových parkovacích míst, je asi pět měsíců,“ zahájil výčet plánovaných akcí místostarosta Blanska.

„Do půlky března pak předložíme projektovou dokumentaci na vybudování nového parku po hotelu Dukla ve středu města. Následovat bude výběrové a územní řízení. Vedení města má za tímto účelem v městské pokladně vyčleněno 10 mil. korun. Pokud půjde všechno bez komplikací, začít by se mělo rovněž v červnu. Novou tvář by tak centrum města mohlo získat už v listopadu.

V závěru loňského roku město Blansko podruhé zažádalo o dotaci na rekonstrukci fotbalového hřiště na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Při prvním pokusu, který byl i přes šibeniční termíny pro město úspěšný a přinesl dotaci ve výši 10 mil. korun, totiž nakonec došlo ke zrušení zadávacího řízení,“ objasnil Crha.

„Aktuální je i výkup pozemků v hodnotě asi 5 mil. korun v návaznosti na připravovaný projekt přemostění na Staré Blansko.

Z menších akcí je v plánu oprava silnic na ulici K. H. Máchy, Těchovské nebo Havlíčkovy. V sídlišti Písečná vybudujeme přechod na křižovatce Sušilova × Čapkova, na Klepačově se konečně opraví ulice Na Milíři. Na Podlesí pak započne I. etapa realizace dětského hřiště. Z loňska přechází, z důvodu odvolání účastníka řízení v přípravné fázi projektu, také schody od náměstí Svobody směrem k zámku za bývalou hasičkou.

V současné době rovněž čekáme na zprávu, zda jsme byli úspěšní ohledně žádosti o přidělení dotace na další regeneraci sídliště Sever,“ dodal.

red