Rada města rozhodla o dalším směřování CZT

13. prosince 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 1951×

Rada města se rozhodla odkoupit zbylý podíl investice do Centrálního zásobování teplem (CZT) od společnosti innogy Energo, aby se město stalo jediným vlastníkem CZT a následně provozovatelem celého systému prostřednictvím své společnosti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Co bude tento krok znamenat pro občany města Blanska?

„Bude to jak co nejvíce možné snížení ceny tepla pro odběratele, tak jistota v dodávkách tepelné energie do domácností a firem napojených do CZT. Snahou rady města je pevně zakotvit rozhodování o ceně tepla a dalších investicích na každý rok do pravomocí členů Zastupitelstva města Blanska,“ uvedl místostarosta Jiří Crha.

Centrální zásobování teplem versus odpojení od teplárenské soustavy a přechod k individuálnímu zdroji tepla: Poměrně dost diskutované, a v Blansku navíc aktuální téma. V roce 2018 bude totiž splacena investice do rekonstrukce a modernizace systému CZT, která proběhla před třinácti lety. 

Rada města předpokládá, že její rozhodnutí odkoupit zbývající investici, čímž se město stane jediným vlastníkem a následně i provozovatelem celého systému, pozitivně ovlivní cenu tepla již v příštím roce.

red