Na jaře Blanenští pořídí do středu města nové lavičky

24. ledna 2017, zprávy z MěÚ, přečteno: 2487×

Zub času, déšť, chladné počasí nebo i vandalové. To všechno se podepsalo na některých blanenských lavičkách. Jejich nákladná údržba se městu nevyplácí. Blanenští radní se proto rozhodli pro jejich výměnu. Na jaře tohoto roku se to bude týkat necelé osmdesátky laviček ve středu města.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„V současné době připravujeme podklady pro výběrové řízení na kompletní výměnu laviček na náměstí Svobody, náměstí Republiky a na Wanklově náměstí. Stávající lavičky z tvrdého bukového dřeva, složené z jednotlivých latěk, bylo nutné při pravidelné údržbě rozmontovat, laťky protáhnout hoblovačkou a znovu natřít, což pro město znamenalo poměrně vysoké náklady,“ vysvětluje místostarosta Jiří Crha. 

„Ty kusy, které jsou v nejhorším stavu, město odepíše ze svého mobiliáře, zbytek prozatím využijeme na jiných místech v Blansku. Uvažovali jsme například o prostranství podél cyklostezek,“ doplnil Crha.

lavicky-11668-0_550.jpg
Staré laťkové lavičky v parčíku před budovou blanenské radnice na náměstí Svobody na jaře nahradí lavičky nové, moderní a účelnější. Foto: J. Franchi

Navržené nové lavičky z ocelové konstrukce se sedákem, tvořeným třemi deskami, a opěrákem z masivního dřeva, budou splňovat všechny parametry nejen moderního vzhledu, ale i lepší udržovatelnosti.

Předpokládané náklady se pohybují kolem půl milionu korun. Výměna laviček v centru města by měla proběhnout nejpozději do konce měsíce dubna tohoto roku.

red