OBRAZEM: Víkend zpestřil ples, pochod i závody v karate

11. března 2024, kultura, přečteno: 591×

Druhý březnový víkend byl v Blansku ve znamení pestrých akcí všeho druhu. Městská knihovna pořádala pravidelné čtení pro děti i Sousedskou univerzitu na téma Strážnický modrotisk. V pátek večer mohli lidé vyrazit na ples i punkový koncert, v sobotu mládež závodila o Blanenský pohár v karate a blanenské středisko volného času zvalo na pochod. V neděli se děti převlékly do masek při Karnevalu na ledě.

Knižní pelíšek, to je čtení, zpívání a říkání s prvky waldorfské pedagogiky pro nejmenší děti a jejich rodiče s lektorkou Zuzanou Hegerovou. V pátek dopoledne byl Knižní pelíšek na motivy knihy Čáp od Mileny Lukešové a Jana Kudláčka.

ples3-14498-4617_800.jpg

Dělnický dům hostil Ples dobrovolných hasičů. FOTO: Pavel Viktorin

Ve Strážnici funguje již více než sto let modrotisková dílna Jochů. Gabriela Bartošková je představitelkou již páté generace této rodinné firmy. Paní Bartošková přijela do Blanska a v rámci Sousedské univerzity v pátek večer seznámila návštěvníky se specifickým postupem výroby modrotisku. Přednášku připravila městská knihovna ve spolupráci s Muzeem Blanenska v blanenském kině.

V pátek si klub Suterén v Centru Ježek přichystal dvojkoncert punkové muziky. Vystoupily kapely Kudla v zádech a Backfliping Dog.

Ples dobrovolných hasičů okrsku Blansko zpestřil páteční večer v Dělnickém domě.

Lidé si užili také bruslení. V pátek šli na veřejné bruslení a v sobotu si pro ně město Blansko připravilo bruslení dětí do 12 let pod dohledem instruktorů z HC Rytíři Blansko.

Karate Klub Orel Blansko uspořádal Blanenský pohár v karate v sobotu dopoledne ve sportovní hale na ulici Mlýnská 19.

Na pochod pro holky i kluky lákalo Středisko volného času Blansko. Tentokrát na téma Barbie akademie k příležitosti mezinárodního Dne Barbie. Připraveny byly stanoviště s úkoly, děti například prošly přijímacím řízením, výukou ke kráse, testem ladné chůze a bystrosti. V závěru na všechny čekala příprava na povolání a závěrečná zkouška.

FOTOGALERIE
OBRAZEM: Víkend zpestřil ples, pochod i závodění na maxidráze

Knižní pelíšek, to je čtení, zpívání a říkání s prvky waldorfské pedagogiky pro nejmenší děti v městské knihovně. FOTO: Lukáš Dlapa

Celkem fotografií:  32

Zimní stadion Blansko v neděli hostil Karneval na ledě, který pořádal MC Veselý Paleček. Děti se převlékly do kostýmů a na ledě si užily spoustu zábavy.

 

   vložil: Renata Spotzová, redaktorka / tiskové oddělení