Klub seniorů Blansko hledá členy

12. dubna 2024, ostatní, přečteno: 791×

Téměř půlstoletí mělo Blansko Městský klub důchodců. Klub existující od roku 1976 se nyní přejmenoval, nově nese označení Klub seniorů Blansko. Jeho vedení by nyní rádo oslovilo všechny stávající členy a obnovilo také členskou základnu.

„Město vyslyšelo požadavky seniorů na změnu názvu na Klub seniorů Blansko, který podle nich lépe odpovídá současnosti. Městský klub důchodců sice v Blansku existuje už 48 let, dosud ale nebyla stanovena jasná pravidla pro činnost v klubu. Rada města nyní schválila novou směrnici, která obsahuje pravidla pro fungování činnosti klubu a pro účast na jeho aktivitách,“ vysvětlila vedoucí oddělení školství, kultury a sportu Marcela Horáková.

Změny v organizaci souvisejí také s připravovanou volbou nového předsednictva klubu. „Na konci letošního roku skončí dosavadnímu vedení klubu funkční období, nové začne působit od ledna 2025 na dalších pět let. Na konci roku se proto chystáme svolat členskou schůzi, která rozhodne o dalším směřování klubu a pravidlech jeho fungování,“ vysvětluje vedoucí Klubu seniorů Blansko Simona Maulisová.

I z toho důvodu se nyní vedení klubu chystá oslovit všechny stávající členy s dotazem, zda mají i nadále zájem o členství v Klubu seniorů Blansko.

„Aktuálně máme zhruba tisícovku členů, velká část z nich už ale nenavštěvuje naše akce. Proto je od začátku dubna oslovujeme dopisem, zda chtějí zůstat členy klubu. Pokud ano, je třeba do 30. června 2024 vyplnit přihlášku, kterou jim budeme zasílat, a odevzdat ji v kanceláři Klubu seniorů Blansko v Dvorské ulici. Na jejím základě pak zájemci obdrží průkaz člena klubu. Nové vedení by pak měli volit jen aktivní členové klubu,“ doplnila Maulisová.

Ostatní zájemci o členství v Klubu seniorů Blansko si tištěné přihlášky mohou vyzvednout na podatelnách městského úřadu, v informační kanceláři Blanka nebo přímo v klubu seniorů. Ten i nadále pořádá pravidelné každotýdenní aktivity, jako je dopolední cvičení, klub deskových her, rukodělné kroužky nebo například pěvecký soubor Radost. Zájemci mohou v klubu navštěvovat také  páteční taneční odpoledne s hudbou a celou řadu kulturních akcí, besed a přednášek.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení