Pálení čarodějnic zpestřil zásah hasičů

5. května 2008, ostatní, přečteno: 7467×

V rozpisu akcí Kulturního střediska města Blanska ani letos nechybělo tradiční Pálení čarodějnic v Rekreační oblasti Palava.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Akce zahajuje vždy kolem čtvrté hodiny odpolední. To jsou připraveny atrakce pro děti. Ale také hry a soutěže, při kterých se mohou vydovádět a strávit tři hodiny až do zapálení vatry. Aby někdo neodcházel smutný, jsou pro všechny účastníky připraveny bonbony. Kromě soutěží mohly děti zajít na skákací hrad nebo velkou nafukovací skluzavku.

čarodějnice – soutěže

Během krátké přehlídky byla porotou zvolena z cca 15 účastnic MISS Čarodějnice 2008. Jako cenu obdržela zbrusu nové létací koště a pár sladkostí.

čarodějnice – soutěže

Zapálení vatry proběhlo po sedmé hodině. Kolem ohně se seběhly děti opékat si vuřty. Hudební skupina K-Band se starala o dobrou náladu, kterou už po osmé hodině narušilo sice nechtěné, ale mezi obecenstvem velice vítané zpestření, o něž se postarali blanenští hasiči. Lidé vtipkovali, že se Blansko pokouší o nový rekord s nejvyšším ohněm v republice.

čarodějnice – oheň

Od vatry chytl strom ve výšce 12–15 metrů. Část plochy kolem ohniště musela být vyklizena a čekalo se na příjezd hasičů. Pomocí stříkačky se jim oheň uhasit nepodařilo, a tak přišel na řadu výsuvný žebřík a odříznutí velké části stromu ve výšce.

čarodějnice – hasiči

Celý zásah sledovala mezi ostatními návštěvníky akce i starostka města Blanska PhDr. Jaroslava Králová. „Trnula jsem, aby se někomu něco nestalo. Naštěstí vše dopadlo dobře. Jen jsem zaražená přístupem stánkařů, kteří nechtěli uvolnit průjezd hasičům. V příštích letech musíme více myslet i na takovéto věci,“ uvedla.

čarodějnice – hasiči

Hasiči pak společně s uřezaným hořícím stromem uhasili i zbytky dohořívající vatry.

čarodějnice