Nemocnice Blansko má novou ředitelku

30. června 2009, ostatní, přečteno: 6933×

V pondělí 15. června uvedla starostka města Blanska do funkce nově zvolenou ředitelku Nemocnice Blansko MUDr. Vladimíru Danihelkovou.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nová ředitelka vzešla ze standardního výběrového řízení vypsaného Městem Blansko. Přihlásila se do něj jen jedna kandidátka, proto měla komise složená ze členů dozorčí rady města, zástupců zaměstnanců nemocnice a zástupce okresní lékařské komory jednodušší rozhodování. „Zájemkyně paní Danihelková nás velice příjemně překvapila a všemi hlasy byla doporučena na jmenování do funkce ředitelky Nemocnice Blansko,“ upozorňuje starostka Králová.

MUDr. Danihelková působila čtyři roky ve vedení Nemocnice Břeclav, jeden rok v nemocnici U Svaté Anny v Brně a než nastoupila do Blanska, vedla sociální ústav ve Střelici. Do výběrového řízení se přihlásila s koncepcí podporující stávající neurovaskulární program jako jeden ze stěžejních programů. Dále preferuje zaměření na jednodenní chirurgii. Z nemocnice plánuje vybudovat zařízení s vysokou úrovní diagnostické péče. Spolupráce s dalšími pracovišti v tomto směru je dle ní jednodušší vzhledem k již realizované digitalizaci. Hlavním cílem je, aby Nemocnice Blansko byla i nadále stabilní v síti zdravotnických zřízení.

ředitelka Nemocnice Blansko
Starostka města Blanska Jaroslava Králová uvedla v pondělí 15. června do funkce novou ředitelku Nemocnice Blansko MUDr. Vladimíru Danihelkovou (vpravo). Foto: S. Mrázek

„Na práci v Nemocnici Blansko se těším. Celé dopoledne jsem se seznamovala s problematikou nemocnice. A musím konstatovat, že na mě udělala velmi dobrý dojem, protože zde byla udělána obrovská spousta práce,“ zhodnotila Vladimíra Danihelková krátce první polovinu dne ve funkci ředitelky. Jako odbornice řídila krajskou nemocnici i nemocnici zřizovanou ministerstvem zdravotnictví. Proto je pro ni, jak říká, pracovat v nemocnici zřizované obcí výzvou, protože má blízko k samosprávě a může pružněji reagovat na potřeby obyvatel regionu.

Na druhý den si naplánovala návštěvu jednotlivých oddělení nemocnice, aby se podrobně seznámila s jejich provozem a pracovníky. Prioritou číslo jedna je pro ni v současné době mamograf, u nějž opět hrozí zastavení provozu. (Aktualizováno: povolení na provoz mamografu bylo prodlouženo)