Potkaní mazlíčci v Olešné

3. října 2011, ostatní, přečteno: 4777×

Letos již podruhé se v Olešné konala výstava potkanů, kteří se pro svou nenáročnost, čistotnost, přítulnou povahu a inteligenci stávají stále oblíbenějšími domácími mazlíčky.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V místním obecním domě se tuto neděli setkali vystavovatelé z celé republiky, aby se pochlubili svými chovanci všech barev a druhů srsti. „Sešlo se nám 23 vystavovatelů, přijeli chovatelé z Ostravy i Prahy, potkánků tady máme 110,“ říká pořadatelka výstavy a zkušená chovatelka Jana Pospíšilová, zatímco hodnoticí komise ve vedlejší místnosti posuzuje vzhled potkaních šampionů. Pro jejich majitele jsou připraveny poháry, stuhy i ceny. Už při letmém pohledu je však zřejmé, že nikdo nepřijde zkrátka. Kategorie jsou stanoveny kreativně a je jich hodně. „Máme tady i speciální kategorii pro potkana smolaře,“ usmívá se Jana Pospíšilová. „To bude ten, co získá nejméně bodů.“

Je tak víc než zřejmé, že chovatelům potkanů smysl pro humor nechybí, a ze zájmu veřejnosti o výstavu lze soudit, že si chov potkanů získává stále více příznivců.