Děti poslaly svá přání Ježíškovi

13. prosince 2011, ostatní, přečteno: 3575×

Navzdory pošmournému počasí a rychle houstnoucímu šeru to v pátek po třetí hodině vypadalo na náměstí Svobody jako na letním palouku plném obřích borůvek.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Sešly se zde děti ze Základní školy T. G. M. a Základní a mateřské školy Dvorská, aby prostřednictvím balonků, letos borůvkové barvy, poslaly k nebi svá přání určená Ježíškovi.

Přestože se našli nedočkavci či nešikové, kteří svůj balonek se vzkazem vyslali k Ježíškovi o pár chvilek dřív, ten pravý okamžik přišel ve čtvrt na čtyři, kdy se na znamení odvysílané v rádiu hejno fialových bobulí vzneslo vzhůru a rychle zmizelo nad Palavou. Ve stejnou chvíli takto v České republice vzlétlo k nebi 75 820 balonků.

Letošní vypouštění balonků bylo dalším pokusem o překonání rekordu z roku 2008, kdy k nebi putovalo více než 100 000 dětských přání. Přestože starý rekord opět odolal, děti to nijak netrápilo – hlavně že Ježíškovi připomněly, aby k nim o Štědrém večeru přišel.

Vypouštění balonků je jednou z tradičních „ježíškovských“ akcí, které agentura Agency JE5 pořádá již pátým rokem pro děti z celé republiky. Kromě balonkových přání letos pro děti připravila také sérii soutěží, her a akcí včetně možnosti napsat Ježíškovi dopis, či navštívit Ježíškovu cestu na Božím Daru.