Sportovní hala na Údolní dostala novou podlahu

9. září 2013, sport, přečteno: 3998×

Letní přestávku v hale TJ ČKD využilo město Blansko k plánované výměně podlahy. Celá rekonstrukce byla hrazena kompletně z rozpočtu města Blanska a přesáhla částku 1,6 milionu korun.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Původní podlaha z měkkého dřeva byla již hodně poškozena. Na jejím stavu se kromě stáří a běžného provozu podepsaly také povodně. V poslední době již by se dalo říct, že téměř ohrožovala zdraví sportovců.

„Podařilo se nám prosadit typ podlahy z materiálu, který se do velkých sportovních hal často nepoužívá, spíše do tělocvičen apod. Nová podlaha je tvořena měkkou litou polyuretanovou vrstvou uloženou na pružné podložce. Celá konstrukce je položena na stávajícím pružném roštu,“ popisuje Radek Snopek konstrukci nové podlahy.

práce na nové podlaze
Lepení pružného podkladu nové podlahy. Foto: S. Mrázek

Povrch je tak plošně pružný a navíc i bodově pružný. Jedná se tak o ideální povrch pro halové sporty – florbal, házenou, futsal, odbíjenou, tenis, pro běžné cvičení dětí a mládeže.

„Naopak palubovku z tvrdého dřeva prosazovali basketbalisté. Ale doufám, že nám nakonec dají zapravdu,“ věří Snopek, že i pro basketbal to bude kvalitní podlaha.

Kromě prací na nové podlaze proběhla také výměna osvětlení haly. Sportovci mohou začít využívat halu od druhého zářijového týdne. Postupně budou doplněny nezbytné související komponenty, např. nové sloupky, branky apod.

red