Lodní modeláři hodnotí své výsledky na soutěžích v letošním roce

15. listopadu 2014, sport, přečteno: 2278×

Sezona roku 2014 byla úspěšná pro modeláře, žáky organizované v našem klubu, pod záštitou DDM Blansko. Žáci se zúčastnili soutěží o putovní Moravský pohár krajského přeboru, ze kterého se postupuje na Mistrovství republiky žáků.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Moravský pohár je série pěti závodů, které pořádají přihlášené kluby na Moravě. Modeláři zde mohou závodit v sedmi kategoriích. Rozděleni jsou na žáky, juniory a seniory. Přijíždí sem obvykle deset klubů se zhruba osmdesáti účastníky.

Při takto bohaté účasti získali naši žáci celkem tři putovní poháry:

1. místo kategorie F4-A Podrazil Jonáš (modely polomaket bez hodnocení stavby)

1. místo kategorie Eco mini standart Štégner Michal (rychlostní modely)

1. místo kategorie Eco mini expert Štégner Michal (rychlostní modely)

V Seriálu EX, což je 5 závodů neřízených modelů o mistra republiky 2014, v kategorii žáci obsadil 1. místo Jonáš Podrazil, a stal se tak mistrem republiky.

lodní modeláři
Mistrovství republiky 2014: Na stupních vítězů na nejvyšším stupni vítězové v kategorii Mini eco team Michal Štégner, Jonáš Podrazil, Lubomír Boček. Foto: archiv klubu

Mistrovství republiky lodních modelářů žáků 2014 uspořádal klub Maják Borovany. Přihlásilo se 45 mladých modelářů z osmi krajů. Za náš klub závodili dva žáci se svými trenéry.

Ti se nejlépe připravili na jízdy rychlostních modelů Eco mini standart, na něž se specializuje Michal Štégner, který získal 2. místo. Ještě lépe se mu však vydařil závod v kategorii Mini eco expert, kde už to bylo místo první a také titul mistra republiky 2014. V této kategorii tak Michal obhájil své prvenství z roku 2013, a stal se tudíž dvojnásobným mistrem republiky.

Pro závody Eco mini team se naši chlapci domluvili s Lubomírem Bočkem z Třeště a sestavili tým v následujícím obsazení: Štégner, Podrazil, Boček. Po dramatickém závodu ale přece jen naši získali 1. místo, a tím i titul mistrů republiky. Je třeba připomenout, že Michal Štégner a Lubomír Boček jsou v této kategorii již dvojnásobnými mistry republiky a Jonáš Podrazil byl v roce 2013 v této kategorii třetí.

Další kategorie: Podrazil Jonáš EX-500 – 31. místo, EX-Ž – 3. místo, F4-A – 14. místo, F4-B – 2. místo, Mini eco standart – 6. místo, Mini eco expert – 4. místo.

Štégner Michal – F4-A 15. místo, Mini eco standart 2. místo.

Členové našeho klubu závodí většinou o putovní Moravský pohár ve skupinách junioři a senioři. Jejich umístění najdete na stránkách klubu klombk.sweb.cz nebo Moravského poháru www.moravskypohar.cz.

Skupina dospělých (senioři) si zazávodí jen občas, protože při soutěžích mají většinou rozhodcovské, pořadatelské nebo trenérské povinnosti. Pomoc začátečníkům a mládeži je hlavní činností klubu a za to patří všem našim členům velké díky.

logo DDM

Miroslav Vičar
předseda klubu