Fotoseriál: Investiční akce v průběhu léta

18. srpna 2016, zprávy z MěÚ, přečteno: 3316×

Léto neznamená vždy jen dovolenou a odpočinek. O prázdninách se přímo ve městě v Blansku a jeho částech uskutečnilo nebo bylo alespoň zahájeno několik investičních akcí. Nejvýznamnější z nich můžete zhlédnout prostřednictvím fotoseriálu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

stadion ASK Blansko

V srpnu se naplno rozběhly práce na budování umělého povrchu na hřišti ASK Blansko. V rámci revitalizace hřiště se pracuje také na kompletní rekonstrukci hráčských kabin.

serpentiny na Klepačov

Opravou prochází silnice na Klepačov. Serpentiny jsou v místech zátočin rozšířeny, tato komunikace dostane rovněž nový povrch.

parkoviště na Klepačově

U dolní autobusové zastávky v části města Klepačov vzniklo nové parkoviště pro osm vozidel, přibyly i kontejnery na tříděný odpad.

ulice Na Milíři – Klepačov

Hotová je již oprava komunikace v ulici Na Milíři na Klepačově. Zbytky z lesa na ní zanechává technika pracující na budování vodojemu na Klepačovské lesní cestě.

vodojem na Klepačově

Nový trubkový vodojem o celkové kapacitě dvě stě kubíků vody zde má být hotov do konce prosince. Zásobníky jsou již zasypány zeminou a porostlé zelení. Pracuje se na úpravách okolí a technologiích uvnitř vodojemu.

ulice K. H. Máchy

Rozkopané ulice si v červnu a červenci užili obyvatelé v ulici K. H. Máchy. Dnes již jezdí po nové asfaltové cestě. Opraveny jsou také přilehlé chodníky a chodník úvozem do Dolní Palavy.

parkoviště nad nemocnicí

Nad nemocnicí rychle roste nové patrové parkoviště, které nabídne stání pro 134 aut, z nichž část bude zastřešena. Zejména přes den tak uleví okolním ulicím.

chodník na ulici Poříčí

Další fotografie zachycuje práce na dnes již hotovém chodníku od úřadu práce po aquapark. Na jeho realizaci vedení města použilo prostředky, které získalo v souvislosti se sankcemi ohledně rekonstrukce průtahu městem.

stavba parkoviště na sídlišti Sever

Probíhá rovněž revitalizace sídliště Sever. Jedním z dotčených míst je stavba nového parkoviště, jež bude spojeno se stávajícím parkovacím stáním u bytového domu Dvorská 82.

ulice Těchovská
Fotografie: S. Mrázek

Oprava ulice Těchovské začala ve stejné době jako K. H. Máchy. Kvůli složení podloží a dodatečným spojením s opravami dalších inženýrských sítí bylo dokončení stavby posunuto až na konec měsíce října. Důvody jsou podrobně rozebrány v článku Oprava vozovky a chodníků v ulici Těchovské ze dne 11. srpna 2016.

red