Žáci ZŠ Erbenova vyrazili na hory

10. března 2024, ostatní, přečteno: 521×

Po několika letech, kdy se z důvodů šíření pandemie covidu nemohl lyžařský výcvikový kurz konat nebo mohl být realizován jen v omezené podobě, se ZŠ Erbenova vrátila k tradiční formě lyžařského výcviku. V lednu se tak v Petříkově v Jeseníkách uskutečnil kurz určený žákům 7. ročníku.

Protože zájem byl obrovský, proběhly hned dva po sobě jdoucí týdenní turnusy. Někteří měli díky kurzu příležitost stát vůbec poprvé na lyžích, udělat první obloučky nebo jet na vleku, ti zkušenější si mohli zlepšit techniku lyžování nebo snowboardingu.

Žáci ZŠ Erbenova absolvovali lyžařský výcvik. FOTO: archiv školy

Všichni účastníci se s lyžemi nebo „prknem“ poprali na výbornou a bezpečně ovládli petříkovské sjezdovky. Na závěr obou turnusů se pak žáci na chvíli stali závodníky a utkali se mezi sebou ve slalomu anebo v jízdě na snowboardu. Program druhého týdne navíc zpestřila přednáška člena Horské služby, který žákům přiblížil svou náročnou práci a ukázal pomůcky, jež v terénu často používá. V neposlední řadě přispěl kurz k tomu, že se žáci mohli mimo školní prostředí navzájem lépe poznat. Podle jejich lehce unavených, ale hlavně nadšených tváří cestou domů lze soudit, že se lyžařský kurz vydařil a určitě bude na co vzpomínat.

Žáci ZŠ Erbenova absolvovali lyžařský výcvik. FOTO: archiv školy

V únoru si pak své lyžařské dovednosti mohli prohloubit i žáci 4. a 5. tříd, kteří ve dvou dnech navštívili skiareál v Hodoníně u Kunštátu. A ačkoli sníh již odtával, stihli si ještě na místním svahu užít zimních radovánek.

Petra Poláková a Lucie Velebová, ZŠ Erbenova

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení