Palavu opět obsadí špičkoví biketrialisté

27. července 2016, sport, přečteno: 2991×

Ve dnech 8.–13. srpna 2016 se v Rekreačním areálu Palava bude konat mistrovství světa v biketrialu. Do Blanska se vrací po devíti letech. Nenechte si ujít nejlepší světové závodníky včetně blanenských zástupců. Závody opět nabídnou atraktivní podívanou na mnoha přírodních trasách kolem Palavského potoka.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

Letošní mistrovství světa bude trochu odlišné od předešlých ročníků. Jednak Mezinárodní biketrialová federace BIU oslavuje 25. výročí pořádání závodů mistrovství světa a jednak samotný průběh celého šampionátu má jinou formu.

V roce 2014 přijala valná hromada BIU na svém zasedání nový systém závodů MS. A bylo to opět v České republice při finálovém závodě MS 2014 v Tanvaldu, kdy BIU zásadně mění systém závodů. Pořadatel závodů MS je vybrán jen jeden a uspořádá dva až tři závody ve svém městě a jeho blízkém okolí. Podstatou této změny je snížení časové a finanční náročnosti celého seriálu pro jezdec a rodinné příslušníky jako doprovody mladých jezdců. Tento systém jako první vyzkoušela katalánská Igualada, která uspořádala tři závody během jednoho týdne. Závody ale navazovaly bezprostředně za sebou, a tak byly pro jezdce velmi náročné.

Stejný systém, ale pouze se dvěma závody, čeká na jezdce v Blansku. Diváci se mohou těšit na závody ve dnech 8. a 9. srpna a po dvoudenním odpočinku 12. a 13. srpna 2016. V úterý 9. srpna (19:00 h) navíc na slavnostní zahájení na nám. Republiky a v sobotu 13. srpna (19:00 h) po závodě na blanenské přehradě na slavnostní vyhlášení a dekorování mistrů světa. Nebude chybět ani doprovodný program.

Blanenští jezdci dosahují tradičně výborných výsledků nejen na domácích republikových závodech, ale i na mezinárodních soutěžích. Nominaci si zajistili Kolář a Kakáč do kategorie Elite a Gryc do kategorie Senior.

Program Mistrovství světa v biketrialu 2016 Blansko 08.–13.08.2016:

08.08. 1. závod MS – kat. Elite, Elite Femine, Senior a Junior
09.08. 1. závod MS – kat. Minime, Benjamin, Poussin a Femine
12.08. 2. závod MS – kat. Minime, Benjamin, Poussin a Femine
13.08. 2. závod MS – kat. Elite, Elite Femine, Senior a Junior

Podrobnější informace najdete později v přehledu akcí na www.blansko.cz nebo v přehledu závodů na www.biketrial.cz.

Články o MS v Blansku v roce 2007:

Logo WBC

red