Píše se jinde
zprávy z Blanska a Moravského krasu

26.07.
Hasiči pátrají v Blansku po plavci. Měl se koupat v zatopeném lomu

(Blanenský deník)
Oblíbená letní zábava se proměnila v drama. Pátrací akci totiž spustili v pátek večer hasiči v lomu v Blansku. Pátrali po člověku, který se koupal v lomu.


26.07.
Voda vytopila školku v Blansku, děti budou mít náhradu na sídlišti Sever

(Blanenský deník)
Změna plánu. Prázdninový provoz v budově Mateřské školy Rodkovského 2b v Blansku narušil prasklý vodovod. Následující dva týdny tak budou rodiče vodit děti do náhradních prostor. O havárii informovali zástupci blanenské radnice.


26.07.
Konec přípravy A-týmu orámují 2 zápasy

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Letní příprava je téměř u konce. Krátké fotbalové období před startem MSFL zakončí Blansko dvěma zápasy. V pátek přivítají svěřenci kouče Vorlického na domácí půdě na Údolní celek z Ústí nad Orlicí, který v loňské sezóně ovládl Divizi C a zajistil si tak postup do ČFL. Mužstvo Jiskry sehrálo v přípravě 3 utkání s bilancí 2 výher (6:0 Rychnov nad Kněžnou, 2:1 Chrudim B) a 1 prohry (2:5 Uničov). Zápas na Údolní startuje v 18:00. Jen o den později cestují blanenští na Vysočinu, kde v rámci 2. předkola MOL Cupu změří síly se Žďárem nad Sázavou. Žďár je zkušeným divizním mužstvem a osa týmu je dlouho pohromadě. Před rokem dostal Žďár nabídku mimořádného postupu z 2. místa do MSFL, tu však klub odmítl a do 3. ligy tedy nakonec postoupily Bohunice. Následující sezóna se žďárským fotbalistům nevyvedla podle představ a v konečném zúčtování z toho bylo 10. místo v tabulce. V posledním přípravném zápase podlehl Žďár třetiligovým Rosicím v poměru 1:4. Utkání 2. předkola MOL Cupu vypukne od 18:00.


25.07.
Léto ve znamení návratů. Martin Sedlo přichází do Blanska

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Potvrzeno. Po Dominiku Šmerdovi a Davidu Bednářovi se do Blanska vrací další hráč, jenž zde v minulosti působil, a tím je Martin Sedlo!


24.07.
Zápisník alkoholičky v Blansku. Letní kino přidalo mimořádný termín

(Blanenský deník)
Další příležitost ke zhlédnutí filmu Zápisník alkoholičky získají zájemci na Letním kině v Blansku. Pro velký zájem pořadatelé mimořádně přidali další termíny již tento čtvrtek pětadvacátého července od půl desáté večer na Baseballovém hřišti.


24.07.
Blanenský zámek hostí hudební maraton. Muzika pro Karolínku nabízí pestrý mix

(Blanenský deník)
Hudebnímu festivalu Muzika pro Karolínku bude patřit každou středu až do konce prázdnin nádvoří blanenského zámku. „Letošní devětadvacátý ročník nabídne průřez od folku přes country až po irskou keltskou muziku s nádechem beskydských hor,“ zvala Martina Macků z pořádajícího sdružení Ulita.


24.07.
Otevření pumptracku na Klepačově

(Klepačov)
Srdečně zveme všechny obyvatele na slavnostní otevření pumptracku na Klepačově v sobotu 27.7.2024 od 16 hodin. Kola, helmy s sebou! Využít můžete i pingpongový stůl a hřiště na tenis/fotbal/basket/volejbal…, tak vlastní sportovní potřeby s sebou. Zajištěno bude pivo a nealko. Zapalovat se bude oheň, kde si můžete opéct vlastní špekáčky. Budeme se těšit.    


24.07.
Poděkování za opravu cesty

(Klepačov)
Na základě prosby od obyvatel i naší žádosti o opravu cesty za domy se již dnem 22.7.2024 stalo. Děkujeme městu Blansko za opravu lesní cesty za domy podél ulice Dlouhá na Klepačově.    


24.07.
Výměna kontejneru na bio odpad

(Klepačov)
Na žádost obyvatel jsme nechali vyměnit kontejner na bio odpad v parku u bývalé školy, který nešel zavřít, za nový a díky městu Blansko nám na Klepačov byl do týdne dodán nový. Děkujeme. Pokud ve vašem okolí něco nefunguje jak má, neváhejte se na nás obrátit. Vaše občanská aktivita


24.07.
S Kuřimí v Drnovicích u Lysic

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Letní příprava se chýlí ke svému konci a blanenští fotbalisté dnes sehrají předposlední duel na hřišti v nedalekých Drnovicích u Lysic. Soupeřem jim bude mužstvo Kuřimi, které v loňské sezóně ovládlo Krajský přebor a zajistilo si tak postup do 4. ligy. Kuřimští za sebou mají už i první soutěžní duel, když v 1. předkole MOL Cupu zvítězili na hřišti Rousínova a zajistili si tak postup do 2. předkola, ve kterém narazí na Vrchovinu. Zápas v Drnovicích u Lysic startuje v 17:30. Během zápasu bude zajištěno i občerstvení, jenž budou mít na starost hráči blanenského dorostu.


23.07.
Blansko zahájí demolici budovy lázní. Začne po ukončení provozu aquaparku

(Blanenský deník)
Přípravy na výstavbu nového krytého bazénu v Blansku jsou v plném proudu a stávající městské lázně již procházejí vyklízecími pracemi. Demolice staré budovy však začne až po ukončení provozu sousedního aquaparku. Bourací práce by tak měly začít nejdřív na začátku září. 


22.07.
Otevřené chrámy v létě. Farní kostel svatého Martina v Blansku zve k návštěvě

(Blanenský deník)
Najít v parném dni ochlazení v kostele svatého Martina, odpočinout si ve farní zahradě nebo si užít výhled na město z kostelní věže mohou přes celé léto lidé v Blansku. Tamní farnost se o prázdninách zapojila do projektu Otevřené chrámy.


22.07.
Rybáři vysadili v okolí Blanska vodní tuláky. Za malé úhoře zaplatili stovky eur

(Blanenský deník)
/FOTO, VIDEO/ Dříve běžná ryba, úhoř říční, z našich vod mizí závratným tempem. A nejen z nich. Rybářskému spolku z Blanska se stejně jako loni podařilo sehnat vzácnou a také velmi drahou násadu. V neděli do jeho klubovny dorazila zásilka malých odkrmených úhořů ze slovenských Vrútek. Konkrétně z rybářství Kamenný potok. „Letos jsme koupili pět set kusů malých úhoříku o průměrné délce dvanáct centimetrů. Rozvezli jsme je to revírů v okolí Blanska, na kterých náš spolek hospodaří," řekl Deníku šéf blanenských rybářů Martin Sklář.


22.07.
Souhrn událostí na Blanensku. Nové úsekové měření i vzácná návštěva

(Blanenský deník)
Nestíháte sledovat zprávy z regionu každý den? Připravili jsme pro vás souhrn událostí, o kterých jsme informovali v uplynulém týdnu. Boskovice například chystají ve městě úsekové měření. U výpadovky na okraji Blanska září velká grafika a dělníci nedaleko od našeho okresu učinili děsivý nález. 


21.07.
Dunajská plavba pokračuje v Bělehradě. Zdenda a Kurt tančí, lepí člun a loví

(Blanenský deník)
/FOTO, VIDEO/ Prázdniny na člunu. Už padesát dní. Nevšední výprava po řekách z Blanska do Černého moře bývalého farmáře Zdeňka Slouky a jeho parťáka Kurta Lockwooda stále nekončí. I když děr a šrámů na ošuntělém raftu Ferda, stejně jako bodanců od komárů na jejich tělech, každým dnem přibývá geometrickou řadou.


21.07.
Upřesnění termínu MOL Cupu

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Jak jsme již informovali, blanenští fotbalisté cestují ve 2. předkole domácího poháru na půdu Žďáru nad Sázavou. Nyní už známe i přesný termín utkání, kterým bude sobota 27. července v 18:00.


20.07.
V Bořitově viděli diváci 12 branek

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - K sobotnímu utkání v rámci oslav 50 let bořitovského fotbalu nastoupilo kombinované mužstvo hráčů A-týmu a B-týmu. Již ve 4. minutě mohli jít domácí do vedení, Alexa ale svůj samostatný únik neproměnil. Skóre se tedy měnilo na druhé straně. První poločas byl hrán v poměrně vysokém tempu. Bořitov se snažil o aktivní kombinační hru a časté náběhy za obranu, blanenská defenzíva ale odolávala. Poločasové skóre znělo 0:3 pro Blansko. Ve druhém dějství tempo opadlo a blanenští si postupně vytvořili až sedmibrankový náskok. Bořitovští hráči ovšem nesložili zbraně a během 11 minut dokázali třikrát skórovat a korigovat nepříznivý stav. Skóre zápasu uzavřel v 83. minutě na 3:9 pro Blansko Richard Foltýn. Čtyřmi brankami se na vítězství podílel útočník Kouakou.


19.07.
Další zápasy sehraje Blansko v Lanžhotě a v Bořitově

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - ​Fotbalisté Blanska sehrají dnes i zítra další utkání. V pátek se představí na hřišti účastníka 4. ligy z Lanžhota, který v uplynulém ročníku Divize D zakončil sezónu na 2. místě tabulky. V létě však většina hráčů z loňského kádru mužstvo opustila a Lanžhot tak staví nový tým. Utkání startuje v 17:30. V sobotu se poté blanenští vydají do nedalekého Bořitova, kde se představí proti místnímu oddílu v rámci oslav 50 let od založení bořitovského fotbalu. Start zápasu je naplánován na 17:00.


18.07.
Kruhový objezd na Starém Blansku? Zarostlý plevelem, vadí místním

(Blanenský deník)
/FOTO, VIDEO/ Po novém silničním mostě přes řeku Svitavu v Blansku začali motoristé jezdit v prosinci před dvěma lety. Na obou březích dělníci v jeho blízkosti postavili kruhové objezdy. Ten v lokalitě Staré Blansko je stejně jako jeho nejbližší okolí zarostlý plevelem. To místním vadí.


18.07.
OHLASY PO VRCHOVINĚ: Jiří Vorlický

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Trenér Jiří Vorlický hodnotí druhý přípravný duel s Vrchovinou. Kouč blanenských fotbalistů byl spokojený s intenzitou v prvních 45 minutách, nicméně zmiňuje, že v soutěži bude nutné držet tempo celých 90 minut. Promluvil i o mladících a jejich šancích dostat se do užšího kádru. Celý rozhovor k dispozici na YouTube (odkaz níže).


17.07.
Blansko deklasovalo Vrchovinu sedmi góly

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Blanenští fotbalisté se ve druhém utkání přípravy střetli doma s Vrchovinou. Od úvodních minut nastoupila většina hráčů užšího kádru, která vynechala zápas proti Bohunicím. V první dvacetiminutovce si oba týmy vytvořily několik náznaků šancí, za Blansko pálili z dobrých pozic Gimsay nebo Sedlák, na druhé straně zlikvidoval šanci hostů Kubica. Následně přišly dva slepené góly Blanska a zápas se začal ubírat jasným směrem. Blanenští po zbytek poločasu drželi míč a svou dominanci dokázali vyjádřit i gólově. Poločasové skóre tedy znělo 5:1. Ve druhém poločase poslal kouč Vorlický do hry postupně 8 nových hráčů a zápas se už spíše dohrával. Blanenští vstřelili další dvě branky, konečné slovo však měli hosté a zápas tak skončil vítězstvím Blanska 7:2.


16.07.
Bruslení v horkém létě? Zimní stadion v Blansku láká na led pod novým osvětlením

(Blanenský deník)
Zimní stadion v Blansku se dočkal modernizace. Ledovou plochu nově osvětlují moderní LED svítidla, která nahradila zastaralé a neefektivní výbojky. Tato inovace podle města přinese úspory na nákladech za elektrickou energii, ale také zlepší kvalitu osvětlení na ledě. To ocení nejen hokejisté, ale i návštěvníci veřejného bruslení, které je v provozu i během letních prázdnin.


16.07.
VIDEO: Mistři Hospodského kvízu trénují v Blansku. Z arény přivezli haldu pohárů

(Blanenský deník)
/FOTO/ Blansko má opět mistry v Hospodském kvízu. Tým All In si zopakoval tři roky starý úspěch. Tentokrát však měli na republikovém šampionátu Blanenští daleko tvrdší konkurenci. Zatímco pře lety soupeřili zhruba s padesátkou týmů, o víkendu jich v hokejové Enteria aréně v Pardubicích nechali za sebou hned třikrát tolik. Včetně nabitého pražského družstva iMumlynáti se třemi lovci z televizní vědomostní show Na lovu.


16.07.
Hasičské odpoledne pro děti přineslo radost, zážitky a kreativitu

(Klepačov)
V sobotu 29. června 2024 se na Klepačově uskutečnilo tradiční hasičské odpoledne pro děti, které přilákalo desítky rodin z blízkého i vzdálenějšího okolí. Akci pořádali místní hasiči a připravili bohatý program plný zábavy a dobrodružství. Děti měly možnost vyzkoušet různé nafukovací hrady i se skluzavkami. Elektrická autíčka a bagry se staly hitem dne. Mladí řidiči ... Číst dál


16.07.
Druhý duel přípravy doma s Vrchovinou

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Letní příprava pokračuje rychlým tempem a Blansko zítra čeká v jejím rámci již druhý duel. Svěřenci kouče Vorlického změří síly s mužstvem Vrchoviny, které v loňském ročníku Divize D obsadilo 4. místo. Fotbalisté z Nového Města na Moravě o víkendu sehráli své první přátelské utkání, v němž zvítězili nad divizní juniorkou Chrudimi 2:1. Utkání startuje v 17:30 na stadionu v Údolní ulici.


15.07.
VIDEO: Blansko tepe na zdi. U výpadovky na Brno září velká grafika

(Blanenský deník)
/FOTO/ Šedá, bílá, modrá. Obrysy dominant města, srdce, tepová linka a velký nápis Blansko. U výpadovky na Brno, silnice II/379, září na rozměrné zdi na okraji Blanska nová grafika. Autorem je adamovský tatér a příležitostný umělec Jiří Kuchař. Po týdnu prací o víkendu skončil. „Hotovo, teď jsem to dodělal,“ hlásil v neděli odpoledne muž.


13.07.
Blansko v prvním zápase nestačilo na Bohunice

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Utkání mezi Blanskem a Bohunicemi bylo oproti původnímu plánu odehráno na umělé trávě v Mlýnské ulici. Příležitost ukázat se trenérskému štábu dostala řada mladíků, stejně tak i nově příchozí či testovaní hráči. Hráči jako Gimsay, Blažík, Tulajdan, Jaroš, Chyla Smrčka, Holman, Sedlák a Jambor měli před zápasem běžecký trénink a do utkání nezasáhli, výjimku tvořili Sedlák s Jamborem, kteří naskočili zhruba na poslední půlhodinku. Hosté z Bohunic šli brzy do vedení, když si blanenští při chybě v rozehrávce vstřelili vlastní gól. Bohuničtí se prezentovali aktivním a agresivním výkonem, zatímco Blansku vázla kombinace a do šancí se příliš nedostávalo. Na další branku Bohunic z pětadvacáté minuty odpověděl o minutu později nádhernou střelou do šibenice Dominik Šmerda. Hosté si však těsně před koncem poločasu vzali dvoubrankové vedení zpět, a to opět po chybné rozehrávce domácích. Ve druhém poločase se hra mírně srovnala a blanenští měli kolem 60. minuty dvě velké šance ke skórování, v jasných pozicích však neuspěli. Udeřili tedy opět hráči Bohunic a stav byl už 1:4. Pět minut před koncem snížil po přihrávce Adamce útočník Novák, skóre zápasu však dvě minuty nato uzavřeli hosté na konečných 2:5. Příští utkání čeká Blansko již ve středu 17. července, kdy na domácí půdě přivítá mužstvo Vrchoviny.


12.07.
Čerpadla fontán v centru Blanska zlobí. Město zvažuje generálku

(Blanenský deník)
/FOTO, VIDEO/ Tryskající vodní fontány byly dříve dominantou blanenského náměstí Republiky. V teplých měsících navíc vítaným osvěžením pro kolemjdoucí. Vodní proudy se daly nastavit do několika úrovní. Nyní však bublají nízko nad dlažbou. Proč?


12.07.
V Blansku před kinem vyhrává hudba. Začala Letní open stage

(Blanenský deník)
Dohromady osm koncertů regionálních interpretů a kapel. Skupina Wendy’s ve čtvrtek 11. července odstartovala v Blansku letošní Letní Open Stage. Vystoupení jsou součástí Blanenského kulturního léta a posluchače lákají před blanenské kino. 


12.07.
První zápas přípravy v sobotu s Bohunicemi

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Už zítra sehrají blanenští fotbalisté první zápas v rámci letní přípravy. Během sobotního dopoledne se na domácím stadionu na MLÝNSKÉ utkají s brněnským celkem z Bohunic. Tatran se po jednom roce v MSFL vrací zpět do divize (dnes již 4. ligy), jeho kádr navíc po sestupu opustilo hned 7 hráčů. Pikantní duel čeká Dominika Šmerdu, který přestoupil do Blanska právě z Bohunic. Utkání startuje v 9:00.


11.07.
PŘÍPRAVA: Den druhý

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Dnešní trénink již pod vedením kouče Jiřího Vorlického. Na úvod měl trenér k hráčům proslov, jehož pasáže si můžete poslechnout na našem YouTube kanálu (odkaz níže). Do tréninku se zapojili oproti včerejšku i další hráči. Opět nechyběla ani trojice nadějných dorostenců - na třetí fotografii zleva Jan Brázda, Patrik Müller a Vladislav Němec. Náplň tréninku byla podobná jako včera, hra však byla intenzivnější na menším prostoru. Součástí byly znovu i kondiční běhy.


10.07.
A-tým zahájil letní přípravu

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Za tropického počasí zahájili dnes fotbalisté Blanska přípravu na novou sezónu. Na úvodním tréninku se hlásilo 22 hráčů do pole a 2 brankáři.


09.07.
Setkávají se tu stovky lidí. Dělnický dům nabídne lépe větrané prostředí

(Blanenský deník)
/FOTO/ „Dnes (úterý 9.7.2024 pozn. redakce) velice zásadní den pro Dělnický dům Blansko," napsala na svůj facebookový profil Kultura Blansko. Dělnici zde totiž právě přidělávají jednotku vzduchotechniky. Ta se postará hlavně o příjemnější a lépe větrané prostředí hlavního sálu. Novinek ale v kulturním domě bude více. 


08.07.
Na zeď u výpadovky maluje tatér tep Blanska. S výškáčem, mostem i sochami

(Blanenský deník)
/FOTO, VIDEO/ Konečně ta zašlá zeď u výpadovky na Brno prokoukne. Adamovský tatér a podle jeho slov také příležitostný umělec Jiří Kuchař začal malovat u silnice II/379 poblíž odbočky na Lažánky rozměrnou grafiku. Na několik desítek metrů dlouhou zeď nanese na šedý podklad barevnou grafiku s motivem, který vychází ze sousedské slavnosti Zažít Blansko jinak. Obrazně znázorní tep dvacetitisícového města.


08.07.
Zapojte se do hlasování a vyberte Blanenskou osobnost za minulý rok

(Blanenský deník)
Letos poprvé mohou občané vybírat vítěze ceny veřejnosti z osobností spojených s Blanskem. Cena bude udělena za rok 2023 v následujících kategoriích: umění a kultura, sport a pohyb, vzdělávání a volný čas, podnikání a inovace, ochrana životního prostředí a humanita.  


07.07.
Nový stavební zákon, nové prostory. Stavební úřad v Blansku prošel proměnou

(Blanenský deník)
/FOTO/ První část rekonstrukce budovy městského úřadu na náměstí Republiky v Blansku je hotová. Dělníci dokončili opravy ve 3. patře, kam se po dočasném pobytu v podkroví opět přestěhoval stavební úřad.


04.07.
Poděkování za dary pro FOD Klokánek

(Klepačov)
V květnu se u nás na Klepačově konala již 3. sbírka pro FOD Klokánek – https://www.facebook.com/kloktex.help S velkou vděčností bych vám všem dárcům chtěla poděkovat za Vaši štědrou podporu a příspěvky do sbírky. Letos jsme se spojili i s maminkami z Olomučan – https://www.facebook.com/profile.php?id=61552652194794 a věcí bylo mnoho. Díky Vašim darům mohou dětem v tíživých životních ... Číst dál


04.07.
Seznam přátelských utkání

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - V grafice vám přinášíme přehled všech přátelských utkání blanenských fotbalistů. FK Blansko sehraje v rámci letní přípravy 6 zápasů a 4 z nich na domácí půdě, přičemž utkání s Kuřimí bude sehráno v Drnovicích u Lysic. První zápas je na programu už příští sobotu 13. června, kdy na Údolní přijede mužstvo Bohunic.


03.07.
Hejtrům sklaplo. Budapešť za zády a rafťáci z Blanska dál pokouší obří Dunaj

(Blanenský deník)
/FOTO, VIDEO/ Několik set kilometrů od domova, cíl ale pořád sakra daleko. Bývalý farmář Zdeněk Slouka s parťákem Kurtem Lockwoodem se aktuálně nacházejí na Dunaji. Hlavní město Maďarska, Budapešť, propluli na gumovém raftu za pár kaček a míří směr Chorvatsko. K jeho hranicím jim nyní chybí zhruba sto dvacet kilometrů. 


03.07.
Jiří Vorlický slaví narozeniny

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Dnes slaví své osmačtyřicáté narozeniny trenér blanenských fotbalistů Jiří Vorlický! Trenére, za celý klub Vám do dalších let přejeme pevné zdraví, plno štěstí, spokojenosti a řadu trenérských i osobních úspěchů!


02.07.
Lpění na hostováních je pryč. Blansko proráží s mladíky, řeší i porušení smlouvy

(Blanenský deník – sport)
Bývalo zvykem, že letní přestupové období přinášelo v kádru fotbalového Blanska početné změny. To už však neplatí. Pokračuje totiž dlouhodobější stabilizace třetiligového klubu, který už se nechce příliš spoléhat na hráče na hostování, naopak se snaží si nové opory vychovat z nadějných talentů. I proto Blansko nemusí být příliš aktivní na přestupovém trhu. „O příchodu některých hráčů ale jednáme,“ podotkl pro klubový web blanenský předseda Zdeněk Veselý.


02.07.
Zvučná posila. David Bednář přestupuje do Blanska

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - FK Blansko vítá zpět svého někdejšího kapitána. Po 5 letech blanenský dres znovu oblékne záložník David Bednář.


01.07.
Dvě medaile z MČR. Štoudková zářila ve Zlíně, blízko pódiu byla štafeta Blanska

(Blanenský deník – sport)
Nejlepší čeští atleti se o víkendu sešli ve Zlíně, aby bojovali o medaile z republikového mistrovství. A nechyběly mezi nimi hned čtyři zástupkyně Atletického klubu Ludvíka Daňka Blansko. Do Zlína vyrazily Martina Hlaváčková, Barbora Danihelková, Leona Marečková a Pavla Štoudková, která opět potvrdila svou výbornou formu. Domů si odvezla stříbro a bronz, blízko medaili byla i blanenská štafeta, která skončila pátá.


01.07.
Rok po uavření poboček pošty. V Blansku prázdno, v Adamově je projekční kancelář

(Blanenský deník)
 /FOTO, VIDEO/ V Blansku vyklizeno, prázdno, zavřeno. V Adamově projekční kancelář na dřevostavby. Tak rok po uzavření poboček České pošty vypadají na dvou místech prostory, kam si dříve chodili lidé pro dopisy, balíky, důchody, platili složenky nebo kupovali losy.


01.07.
Předseda klubu Zdeněk Veselý o několika tématech

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Předseda blanenských fotbalistů Zdeněk Veselý se po konci sezóny vyjádřil k řadě témat. Předseda FK Blansko prozrazuje, s kým klub jednal nebo jaká je situace ohledně odchodů z mužstva. Mimo jiné také hodnotí uplynulou sezónu a přináší podrobnosti ohledně letní přípravy.


30.06.
Los šesté ligy: Pikantní derby na úvod, kde načne sezonu novic z Blanska?

(Blanenský deník – sport)
Hned se třemi novici odstartuje nový ročník A skupiny druhé nejvyšší krajské soutěže. K Šatovu a blanenské rezervě, které postoupily z I. B třídy, se totiž přidá i Troubsko, jenž v minulé sezoně nastupovalo v béčkové skupině. Další novinkou je pak změna názvu, I. A třída se nově bude označovat jako šestá liga. A hned její úvodní kolo, které je naplánované na víkend 10. a 11. srpna nabídne několik šlágrů. Šatov například v premiéře čeká domácí derby s Moravským Krumlovem, Ivančice vyzvou blanenský B tým.


30.06.
Oslavy příchodu sv. Cyrila a Metoděje – pozvánka

(Lažánky u Blanska)
Spolek Lažánečtí ve spolupráci s Občanskou aktivitou Lažánky, TJ Sokol Lažánky, SDH Lažánky a Římskokatolickou farností Blansko Vás srdečně zve na tradiční oslavy příchodu sv. Cyrila a Metoděje, které se uskuteční v pátek 5.7.2024 od 14 h. na fotbalovém hřišti.


29.06.
Los 2. předkola MOL Cupu: Blansko míří na Vysočinu. Na koho půjde Kuřim?

(Blanenský deník – sport)
Moravské celku už znají své soupeře pro druhé předkolo MOL Cupu. Úřední termín prvního pohárového duelu je určen na 28. července. Pro většinu klubů půjde o první soutěžní zápas v novém ročníku, v případě postupu je ve hře možnost v dalších kolech konfrontace s ligovými celky.


29.06.
Vyškov staví nový tým. Kameník: Sázíme na české hráče. Na zkoušce Porč z Blanska

(Blanenský deník – sport)
Netypicky s českým týmem. Kromě dvou cizinců nastoupilo do prvního přípravného klání v sestavě fotbalistů Vyškova devět českých hráčů, další čtyři pak naskočili do zápasu z lavičky. „Stavíme kompletně nový tým, moc hráčů z minulé sezóny nezůstane. Procházíme obměnou a samozřejmě místy můžeme působit syrově a nesehraně,“ řekl vyškovský kouč Jan Kameník.


29.06.
Ve 2. předkole MOL Cupu Žďár

(FK Blansko)
Zdeněk Veselý - Blanenští fotbalisté již znají svého pohárového soupeře. Ve 2. předkole MOL Cupu je čeká cesta na Vysočinu, kde se utkají s divizním Žďárem nad Sázavou, který zakončil sezónu na 10. místě tabulky. Úředním termínem byla stanovena neděle 28. července od 17:30. Přesný den a čas zápasu bude dodatečně upřesněn.


28.06.
Rekonstrukce chodníků v Blansku pokračuje. Město investuje miliony korun

(Blanenský deník)
Práce na opravách chodníků pokračují v těchto dnech v Blansku. Momentálně se to týká Mlýnské ulice. Město má však letos v plánu ještě rekonstrukce v ulicích Žižkova, Leoše Janáčka, 9. května, Stařeckého, Mánesova, Okružní, Pekařská a Wolkerova.


28.06.
Fotoohlédnutí za měsícem červnem

(ZŠ Erbenova)
Závěr školního roku patřil na ZŠ Erbenova setkání s naší partnerskou školou z rakouskéhoMürzzuschlagu. Na konci května odjela skupina našich žáků devátých tříd a vyučujících do Rakouska, kdena ně čekal program spojující vzdělávání, kulturní i sportovní vyžití a zábavu. Žáci mělipředevším možnost setkat se se svými rakouskými vrstevníky, poznat jejich školu i celývzdělávací sytém. V Mürzzuschlagu dále mimo […]


28.06.
5. B SE LOUČÍ S 1. STUPNĚM

(ZŠ Erbenova)
A je to tady. Pět let uteklo jako voda a blíží se konec na 1. stupni. Loučení bylo plné dojetí, radosti i slziček. Rozlučkovou besídku s přespáním ve škole jsme si náramně užili. Paní učitelka i děti dostaly pěkné dárky, v pátek se rozdalo vysvědčení a hurá na prázdniny! V galerii se podívejte na naše […]


27.06.
Kam za vysvědčení v Blansku? Aquapark láká na koupání zdarma

(Blanenský deník)
Speciální odměnu za vysvědčení dostanou děti v Blansku. Vstup do aquaparku budou mít v pátek 28. června zdarma všichni školáci a studenti, kteří navštěvují základní i střední školy.


27.06.
Rosické léto změn. Odchází další opora i Nigerijci, první posila z Blanska

(Blanenský deník – sport)
Velmi rušné léto čeká fotbalové Rosice. Celek z Brněnska se totiž po povedených sezonách v nedávno skončeném ročníku sesunul do druhé poloviny třetiligové tabulky, mírně se musel strachovat i o záchranu. A na to si nechce zvykat. Sestavu, která na jaře přinesla rosické zlepšení, však opustí hned několik důležitých hráčů, kádr tak doplní mladíci i posily. První už dorazila z Blanska. „V létě budeme opět začínat tak trochu nanovo,“ říká kouč Petr Čuhel.


27.06.
Komáří invaze a nikotinový absťák. Zdeněk Slouka z Blanska je tisíc mil od moře

(Blanenský deník)
/FOTO, VIDEO/ Ti dva týpci skončí na prvním jezu, loď na hadry a mokří půjdou pěšky s ostudou domů. Chcete se vsadit? Kdepak. Podle originálního songu nejlepší farmář na Blanensku a nyní i rafťák Zdeněk Slouka dál žije svůj sen. Doplout na raftu za pár korun a s minimem vybavení z Blanska až do Černého moře.


27.06.
Hokejové setkání s Rytíři Blansko

(ZŠ T. G. M.)
Ve středu 26. června se naši žáci dozvěděli něco málo o hokeji v klubu Rytíři Blansko. Představitelé tohoto klubu (předseda p. Zdeněk Klouda a sportovní manažer p. Oldřich Persch) nás stručně seznámili s činností klubu. Součástí besedy bylo i vystoupení … Pokračování Příspěvek Hokejové setkání s Rytíři Blansko pochází z Základní škola Tomáše Garrigua Masaryka Blansko