Zbytečná smrt na kolejích

22. června 2004, ostatní, přečteno: 8005×

Jen nedávno se stala na železničním přejezdu Blansko-město tragická nehoda. Vlak přejel muže, který měl naspěch natolik, že nepočkal chvilku, než vlak přejede, ani nepoužil podchod. Namísto toho automaticky podlezl spuštěné závory a vešel tak přímo pod projíždějící vlak. Snaha ušetřit pár sekund ho stála život. Úplně zbytečně. Budiž tento příspěvek varováním všem ostatním.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na zastávce byl před pár lety vysokými náklady několika milionů korun vybudovaný nový podchod a přesto se zde od té doby stalo již několik zbytečných nehod. Strážníci MP už viděli za tu dobu leccos. Obzvláště zarážející byl záznam, který ukazoval maminku s kočárkem, jež přecházela koleje úplně stejným způsobem jako zmíněný muž. Jen měla tenkrát větší štěstí, skončit mohla úplně stejně a s ní i dítě.

LIDÉ NEBLÁZNĚTE!! Uvědomte si, že po rekonstrukci koridoru je technologie již na takové úrovni, že VLAKY MOHOU JEZDIT PO OBOU KOLEJÍCH OBĚMA SMĚRY!!! To, že Dráhy nevyužívají často takový provoz, neznamená, že se s ním nemůžeme kdykoliv setkat. Je proto potřeba rozhlížet se vlevo i vpravo, když koleje přecházíme! Navíc, povolené rychlosti průjezdu městem jsou větší, než bývaly dříve a protože se jedná o hlavní koridor, provoz zde je docela hustý. Pokud jsou závory dole, je NUTNÉ počkat, nebo použít podchod. Jiná bezpečná alternativa neexistuje.

Městská policie Blansko monitoruje mimo jiné i vlakový přejezd v Blansku. Shodou okolností se tak podařilo výše zmíněnou nehodu zachytit na kameru. Přiznejme si, kolik z nás takto „bez rozmyslu“ podlezlo závory a prošlo?

Nehoda na přejezdu — muž podlézá spuštěné závory

Můžete si říkat „stihnu to“, „vždyť nejsem hloupej“, „umím se přece rozhlédnout“ apod. Říkal si to možná i muž na obrázku... přemýšlejte o tom.