Domovinka od září otevře blanenským seniorům

11. srpna 2005, zprávy z MěÚ, přečteno: 5294×

Domovinka je zařízení pro denní pobyt starších občanů s potřebou častějšího dohledu a bude provozováno v Domě s pečovatelskou službou na ulici 9. května 1, Blansko. Denní program bude zajišťován pečovatelkami ve spolupráci s rodinou — provozní doba je předběžně stanovena od pondělí do pátku 7.00 — 15.30 hod. (max. do 16.30 hod. po dohodě s rodinou).

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tato služba sociální péče je určena pouze pro blanenské občany.

Domovinka je vhodná zejména pro osaměle žijící seniory, kteří potřebují celodenní péči a rodina je vytížena pracovními povinnostmi, ale má zájem o denní kontakt. Cílem této služby je pomoci rodinám s péčí o jejího člena a tím prodloužit jeho pobyt v domácím prostředí, oddálit ústavní péči a aktivovat jeho schopnosti. Pobyt v domovince není však vhodný pro občany, jejichž zdravotní stav vyžaduje pobyt na lůžku.

Rozsah poskytované péče:

  1. poskytování stravy
  2. hygienické služby
  3. denní aktivizační programy k udržení motorických i psychických schopností, posílení soběstačnosti (četba, ruční práce, sledování TV, tréninky paměti, zdravotní tělocvik, procházky)
  4. úkony pečovatelské služby — dle dohody z přílohy č. 1 vyhlášky 182/1991 Sb., ve znění pozdějších předpisů
  5. relaxace, odpočinek na lůžku

Dopravu seniorů do Domovinky si zajistí rodina.

Vzhledem k tomu, že provoz domovinky chceme zahájit od září tohoto roku, ověřujeme tímto váš zájem. Pokud se rozhodnete využívat naši „Domovinku“, kontaktujte nás buď přímo na Domovince 9. května 1, Blansko, tel. 516 410 079 (pečovatelky), nebo referentku pečovatelské služby na Městském úřadu v Blansku, nám. Republiky 1, přízemí dveře č. 26, tel. 516 775 402, e–mail: sujanska@blansko.cz.