Informace z finančního odboru

14. září 2005, zprávy z MěÚ, přečteno: 4513×

Informace pro zájmové organizace k žádostem o finanční příspěvky na příští rok. Na pokladně v budově na nám. Republiky je nově možnost platit elektronickými platebními kartami.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Příspěvky z rozpočtu města

Město Blansko sděluje, že termín pro podání žádosti na poskytnutí příspěvku na činnost zájmových organizací pro rok 2006 je stanoven do 31. 1. 2006. Žádosti musí být podány v souladu se směrnicí města č. 3/2005 „Poskytování příspěvků a dotací z rozpočtu města“ a na formulářích, které tvoří přílohy této směrnice.

O poskytnutí těchto příspěvků bude rozhodovat rada města (u částek do 50 tis. Kč) a zastupitelstvo města (u částek nad 50 tis. Kč), a to na základě projednání v příslušných komisích rady města. Směrnice a formuláře jsou k dispozici na příslušných odborech MěÚ a ke stažení na těchto internetových stránkách.

Placení kartami

Město Blansko umožňuje všem občanům platit veškeré poplatky a ostatní platby, které občané platí městu bezhotovostně elektronickými platebními kartami bank. Jsou přijímány všechny základní druhy karet VISA, EUROCARD, MASTERCARD a to jak s magnetickým proužkem, tak karty čipové. V případě, že občan chce platit kartou, musí toto oznámit před započetím transakce v pokladně. Za úhradu kartou není účtován žádný manipulační poplatek.

Platit kartou je v současnosti možné pouze v budově náměstí Republiky (bývalý okresní úřad). Pokud bude zájem o platby kartou, předpokládá se rozšíření této možnosti také na pokladnu v budově náměstí Svobody (budova radnice) a v autech městské policie pro občany, kteří budou chtít zaplatit pokutu kartou. Věříme, že touto novinkou zlepšíme služby pro občany města.