Činnost městské policie od 1. 2. do 28. 2. 2006

3. března 2006, zprávy z MěÚ, přečteno: 4666×

Výběr z případů řešených Městskou policií Blansko v únoru 2006.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

7. 2. 2006 v 1.55 hodin bylo dozorčí službě oznámeno, že se v restauraci Sever nachází muž, který obtěžuje a napadá hosty. Během telefonního rozhovoru bylo slyšet řinčení rozbíjeného skla. Po příjezdu na místo jeden ze svědků označil pachatele, který rozbil skleněnou výplň vchodových dveří. Nato označený muž přiskočil ke svědkovi a fyzicky ho napadl. Strážníci útočníka zpacifikovali pomocí hmatů a chvatů sebeobrany a přiložili mu pouta. I během zákroku se podezřelý choval velmi agresivně a snažil se přítomné osoby napadat.

Dalším šetřením a z výpovědí svědků bylo zjištěno, že toto je muž, který před příjezdem hlídky MP verbálně i fyzicky napadal hosty restaurace. Z důvodu, že nemohl prokázat svoji totožnost, byl následně předveden na OO PČR Blansko, kde bylo zjištěno, že se jedná o R. R. z Blanska. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem a podezření ze spáchání trestného činu byl předán službu konajícímu policistovi OO PČR k dalšímu opatření.

11. 2. 2006 v 16.45 hodin bylo dozorčí službě MP oznámeno, že v jednom z bytů na ulici 9. května 24 se nachází muž, který napadá zde přítomné osoby. Po příjezdu na místo jeden ze svědků zavedl strážníky do bytu, kde mělo k protiprávnímu jednání docházet. Na místě byl zjištěn podezřelý B. S. z Blanska a protiprávního jednání se dopouštěl v bytě své matky. Byl silně pod vlivem alkoholu, napadal přítomné a vulgárně se vyjadřoval. Jeho matka si nepřála, aby se v bytě nadále zdržoval. Podezřelý nemá v předmětném bytě trvalé bydliště, a proto byl hlídkou z místa vykázán. Vzhledem ke značnému požití alkoholu však nebyl schopen chůze. Na místo byla přivolána hlídka PČR a následně byl B. S. převezen do protialkoholické záchytné stanice v Brně.

23. 2. 2006 v 9.30 hod. při hlídkové činnosti na ulici Údolní bylo zjištěno vozidlo tov. zn. Ford Eskort, které bylo zaparkováno na chodníku a znemožňovalo průjezd ostatních vozidel. Hlídka upozornila řidičku tohoto vozidla, aby přeparkovala. Podle jejího stylu jízdy však vzniklo podezření, že je pod vlivem alkoholu, a proto byla požádána o prokázání totožnosti. Bylo zjištěno, že se jedná o A. N. z Blanska. Z jejího dechu byl cítit alkohol a na otázku strážníků, zda před jízdou požila alkoholické nápoje, sdělila, že vypila dvě piva. Vzhledem ke zjištěným skutečnostem byla následně na místo přivolána hlídka PČR, které byla věc předána k dalšímu opatření.

25. 2. 2006 v 8.20 hodin bylo dozorčí službě oznámeno poškozování restauračního zařízení a vybavení restaurace Dukla s tím, že toto poškozuje sám majitel této restaurace. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v restauraci sedí na zemi muž a kolem něj se nacházejí trosky rozbitého zařízení včetně rozbitých výherních hracích přístrojů, kulečníkového stolu atd. V muži byl zjištěn majitel restaurace J. M. z Blanska, který jevil známky těžké opilosti.

O tomto bylo z předchozího výkonu služby známo, že téhož dne kolem 4.00 hodin způsobil jako řidič pod vlivem alkoholu dopravní nehodu s těžkým zraněním dvou osob na ulici Bezručově v Blansku. Z důvodu psychického i fyzického stavu podezřelého byla na místo přivolána lékařská služba. Obsah alkoholu v krvi byl zjištěn ve výši 3,4 promile a následně byl J. M. převezen hlídkou PČR do protialkoholické záchytné stanice v Brně.