Rekord turistů nominován na titul Kuriozita roku 2009

8. května 2009, kultura, přečteno: 3391×

Zda jej Město získá, to se ukáže na 19. ročníku festivalu Pelhřimov – město rekordů ve dnech 12. a 13. června. Město Blansko bylo nominováno na Kuriozitu roku 2009 v kategorii reklamní rekord za loňské setkání v Pivovaru Černá Hora – "Nejvíc lidí, kteří mají pod čepicí".

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

pelhrimov_sm

Mezinárodní festival rekordů a kuriozit pořádá Agentura Dobrý den Pelhřimov vždy druhý víkend v červnu. Součástí festivalového programu bude udílení výročních cen REKORDMAN ROKU 2009 a KURIOZITA ROKU 2009.

„Oznamujeme Vám tímto, že Váš počin, který byl do České databanky rekordů zaregistrován jako Nejvíc lidí, kteří mají ‚pod čepicí‘ byl vybrán do užší nominace na titul KURIOZITA ROKU 2009 v kategorii Reklamní rekord,“ píše se v pozvánce zaslané na adresu Města Blansko. V průběhu programu budou představeni všichni rekordmani, kteří se dostali do užší nominace, a poté bude udělen titul.

Rekord s roztodivnými předměty pod čepicí ustavili turisté a návštěvníci při Zahájení turistické sezony 2008 v Pivovaru Černá Hora. S předmětem pod čepicí se jich tam sešlo na jednom místě 823. „Vysoká účast prokázala, že lidé mají smysl pro humor, chtějí se bavit, a že jsou pro to schopni leccos, třeba i bláznivého, udělat. Myslím, že s čepicí je to skvělý nápad a jsem spokojený, když vidím kolem to upřímné nadšení,“ pochválil tehdy účastníky Miroslav Marek z Agentury Dobrý den z Pelhřimova.

Už ze samotné nominace mají radost i pořadatelé. „Bereme ji jako ocenění nehynoucích zásluh Kašpara Krásy Blanenského a taky našeho nápadu dodat šťávu oficiálnímu zahájení turistické sezony a spojit je s recesí. Za čtyři roky, kdy tyto rekordní pokusy spolu s našimi partnery z Boskovic a Pivovaru Černá Hora pořádáme, se z nich stala neodmyslitelná součást nabídky největších kulturních akcí v regionu. Tou hlavní odměnou je pro nás pochopitelně ale stále vzrůstající počet ‚rekordmanů‘ a tím i zájemců o turistiku v Moravském krasu,“ potvrzuje za pořadatele vedoucí odboru kancelář tajemníka Jiří Kučera s tím, že vyhlášení se jejich zástupci určitě zúčastní.