Jak se baví senioři

18. října 2009, kultura, přečteno: 5069×

V městském klubu důchodců se po prázdninách naplno rozjela nová sezona. Letos ji slavnostně zahájil soubor Radost svojí hymnou, kterou složil a text k ní napsal pan Karel Nesrsta.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

První část programu byla věnována písním a básním oslavujícím naše město jeho krásné okolí, ve druhé části zazněly písně, které byly nacvičeny přes prázdniny a které si také diváci mohli se souborem zazpívat.

V těchto dnech už probíhají přípravy souboru Lipka pod vedením pana Šoupala a paní Smahové k programu na Společenské odpoledne, které soubory střídavě každoročně připravují v říjnu.

Samozřejmě po programu bude taneček. Na parket nás pozve hudební skupina souboru Lipka, kterou vede rovněž pan Šoupal, a zazpívají Věra, Eva a Mirka – tři elegantní zpěvačky skupiny. Bude to jistě příjemně strávené odpoledne, tak jako všechna taneční a programová odpoledne v MKD jsou.

Připomínáme , že se v MKD opět tančí každý pátek odpoledne. O hudbu se starají orchestr Melodie, Lipka a pan Nesrsta. Na své si přijde každý, kdo není vyložený bručoun.

lipka
Orchestr Lipka v akci. Foto: Iva Medunová

Orchestr Lipka hraje melodie, na kterých naše generace vyrostla, které nám vrací naše mládí, orchestr Melodie pod vedením pana Novotného hraje i písně „mladé“, např. Olympic pro ty, kteří mají rádi modernu, a pan Nesrsta – nu, ten má ve varhánkách zaklet celý orchestr, takže to zvládne sám dle situace a nálady v obecenstvu.

V závěru můžeme jen popřát návštěvníkům dobrou náladu a pozvat je na akce klubu slovy hymny Radosti: „Kdo chce s námi vesel být, při tom dobré vínko pít, přijďte k nám, přátelé, zpívejte tu vesele tu naši písničku.“

Rosemarie Cahová