Dřevěné plastiky vážně i nevážně

6. února 2014, kultura, přečteno: 3505×

Dřevo, pouze pět písmen, ale co vůně, krásy, lásky a inspirace se za nimi skrývá. Je naší kolébkou v životě i ve smrti. Hřeje, je zdrojem kyslíku, ohně, života i umění. O uměleckých vlastnostech zpracování dřeva vás od 31. ledna až do 25. února letošního roku chce přesvědčit Lubomír Jedlička.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Amatér, který ve své tvorbě věnuje přes dvacet let a dosahuje téměř profesionality pochází z našeho regionu z obce Vavřinec, kde tvoří a ve své malé soukromé galerii přijímá návštěvníky.

Jedlička

Vůně dřeva vždy zaujme jeho myšlenky a nápady tak, že před dlátem neuteče. Tvoří převážně z lipového, hruškového či ořechového dřeva. Při práci používá výhradně ruce a ruční nářadí : dlátka, nože, pilníky, smirek. V oblasti volné tvorby klade důraz na dřevo jako součást výtvarného projevu.

Vernisáž výstavy Lubomíra Jedličky

Jeho dílo je podmanivě kouzelné, jednoduše čisté, srozumitelné i přemýšlivě inspirující. Svou prací přivádí bedlivé pozorovatele na myšlenku, že nejen lidé, ale i věci, mají svou duši, stačí jen chtít si s nimi popovídat a ony nám řeknou nejen o sobě , ale i o autorovi samotném.

Výstava je otevřena vždy v úterý a ve čtvrtek od 9:00 do 12:00 a od 13:30 do 17:00 hodin v Galerii a antikvariátu Jonáš Blansko.

PS