Zastupitelé plánují změnit vyhlášku o nočním klidu. O výjimky lze žádat do 10. února

18. ledna 2020, kultura, přečteno: 3123×

Organizátoři kulturních akcí, které jsou spojené s venkovní produkcí, by měli zbystřit. Blanenští zastupitelé na svém březnovém zasedání projednají návrh nové obecně závazné vyhlášky pro rok 2020 týkající se nočního klidu. Úředníci v těchto dnech připravují její obsah. Výjimka z povinnosti dodržovat noční klid již od 22. hodiny se chystá pro tradiční celoměstské akce, u soukromé akce pro veřejnost o ni mohou pořadatelé požádat do 10. února.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Všichni zájemci o pořádání venkovních veřejných produkcí v roce 2020 by v případě zájmu o zkrácení doby nočního klidu měli zaslat na město žádost o projednání s uvedením konkrétního termínu akce. Žádost s nadepsaným textem ‚OZV-odbor ŠKOL‘ je nutné doručit městu nejpozději do pondělí 10. února 2020,“ vyzvala vedoucí odboru školství, kultury, mládeže a tělovýchovy Petra Skotáková. Žádost musí obsahovat identifikační a kontaktní údaje, označení pořadatele, alespoň předběžný název akce, požadovaný termín a čas, místo konání a předpokládaný počet účastníků.


Každý rok projíždí ulicemi města sv. Martin na bílém koni, foto: Martina Hejčová

Noční klid, který je nutné dodržovat v době od 22 hodin do 6 hodin ráno, se zkrátí pro naplánované městské kulturní akce a předem nahlášené akce soukromníků. Seznam výjimek uvedených v městské vyhlášce nyní zastupitelé na svém zasedání chtějí aktualizovat. Letošní novinkou ale je, že u řady termínů bude výjimka platit pouze pro konkrétní lokalitu, nikoliv plošně pro celé město.

O chystaných akcích soukromých pořadatelů zatím město informace nemá. Přehled velkých celoměstských akcí, které zajišťuje Kulturní středisko města Blanska (KSMB) jakožto městská příspěvková organizace, už se ale rýsuje. Sérii tradičních městských akcí na veřejných prostranstvích jako je Pálení čarodějnic, Den dětí v zámeckém parku, Gulášobraní, letní kino na Poduklí, Vítání sv. Martina, rozsvěcení vánočního stromu, adventní program či novoroční ohňostroj, letos doplní i novinky.

Letní prázdniny například zakončí Festival barev, v prosinci se pak centrum města stane místem rojení andělů a setkání s Mikulášem. Ve fázi příprav je také akce, která má oživit centrum města, podílet by se na ní měly všechny blanenské kulturní instituce. 

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení