Muzeum Blanenska teď funguje více online

11. dubna 2020, kultura, přečteno: 1791×

Brána muzea se pro veřejnost od poloviny března uzavřela a bude uzavřená až do konce května. Muzejníci však ani v době karantény nezahálejí a připravují akce na léto a zpřístupňují muzejní témata na webových stránkách, youtube kanálu muzea a sociálních sítích.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na duben jsme zrušili tradiční Velikonoční prohlídky s legendami tradičních řemesel, setkáme se s nimi snad v předvánočním čase. Výstava s názvem Šachové příběhy, kterou měly doplnit workshopy a zajímavé přednášky o této hře s bohatou historií, se přesouvá na jarní termín roku 2021. V květnu se neodehraje ani tradiční muzejní noc, její termín přesouváme na září, a neproběhne ani plánované divadelní představení.

K výstavě o historii trampingu Vlajka vzhůru letí, která končí v polovině června, jsme zpracovali komentovanou prohlídku a pro zájemce jsou na webových stránkách dostupné také výstavní panely v elektronické podobě. Na Youtube najdete kromě trampské videoprohlídky také prohlídku obnovených expozic, litiny a archeologie.

Foto: archiv Muzea Blanenska

Milovníky regionální historie také jistě potěší vydání Sborníku Muzea Blanenska 2019. Sborník čeká vytištěný v muzeu a ukázku jednoho z článků najdete na našich webových stránkách. Jako tradičně v něm najdete články na přírodovědná témata věnovaná Moravskému krasu, ale třeba i vzpomínky blanenského rodáka, Antonína Petlacha. V letošním sborníku byl vydán také přepis textu Valerie Absolonové, kde vzpomíná na blanenská léta Jindřicha Wankla. Podrobnosti o prodeji sborníku i provozu muzea najdete na webových stránkách www.muzeum-blanenska.cz.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení