Galerie města Blanska zve na výtvarné dílny a příměstský tábor

9. července 2020, kultura, přečteno: 1630×

Galerie města Blanska připravila na prázdniny zajímavý program. V termínu od 13. do 17. července se konají tradiční Letní výtvarné dílny, které jsou otevřené všem dětem, rodičům i prarodičům. Pro děti to bude především možnost vyzkoušet si techniky, které jsou spojeny s vnímáním přírody, a zábavnou formou jim předávají smysl pro ekologické cítění. Na výtvarné dílny můžete přijít kdykoliv během dne a není nutná registrace předem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

A teď dobrá zpráva pro rodiče. V galerii letos poprvé otevřeme Příměstský letní tábor. Bude se konat v termínu od 17. do 21. srpna, vždy od 8 hodin ráno do 16 hodin odpoledne. V tomto čase si vaše děti vyzkouší řadu výtvarných technik od těch malířských až po základy sochařského modelování. Cílem kurzu je nabídnout smysluplný a zábavný program pro děti ve věku od 6 do 13 let.  Na tento příměstský tábor je nutná registrace na e-mailu galerie galerie@blansko.cz nebo telefonicky (Jana Písaříková, 778 522 853). Cena kurzu je 2100 korun a kromě nákladu na výtvarné prostředky zahrnuje i oběd a svačinu.

Galerie města Blanska zve na výtvarné dílny a příměstský tábor. FOTO archiv města

Na léto také plánujeme ve spolupráci s blanenským kinem promítání experimentálního filmu rakouského filmaře Josefa Daberniga. Film se odehrává v Adamově a v hotelu Dukla počátkem nultých let, ačkoliv u nás je prakticky neznámý, na zahraničních filmových přehlídkách získal řadu ocenění.  Je to tak zajímavá příležitost vidět Blansko očima zahraničního filmaře a zároveň si připomenout část z dnes již neexistující urbanistické podoby města. Promítání snímku souvisí s dlouhodobou snahou galerie o reflexi místního kulturního prostředí. Ráda bych vás také pozvala na kurz sběratelství umění, jehož první úvodní přednáška proběhne v galerii 5. července. Kurz je určen všem, kdo se zajímají o současné umění jako formu dlouhodobé investice. Na kurz je nutná registrace předem.    

Jana Písaříková, Galerie města Blanska

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení