Zámecký park zaplnil Bambifest. V pátek odpoledne ho vystřídá hudební be.Fest

4. září 2020, kultura, přečteno: 1587×

Blanenský zámecký park v pátek a sobotu patří Bambifestu. Tradiční rodinný festival seznamuje s tím, jak mohou děti a mládež ve městě trávit volný čas. V pátek akci doplní hudební be.Fest 2020, na kterém se návštěvníkům představí několik začínajících kapel.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Bambifest se v Blansku letos koná již po osmé. Původně se měl uskutečnit na jaře. Kvůli koronavirovým omezením ho ale pořadatelé museli přesunout na září.

„Akce je letos uzpůsobena aktuálním hygienickým opatřením. Návštěvníky čeká téměř třicet stanovišť s nejrůznějšími aktivitami a k tomu bohatý program na pódiu. Máme vyzkoušeno, že akce je vhodná od předškoláků po dospělé,“ uvedl za pořadatele akce Miroslav Martinek.

Na stáncích rozesetých v zámeckém parku se děti i dospělí návštěvníci seznámí s nabídkou volnočasových aktivit nejen v Blansku. Svou činnost prezentují sdružení a organizace pro děti a mládež, střediska volného času, občanské aktivity, sportovní kluby i kulturní instituce a spolky. Jednotlivé aktivity si mohou zájemci sami vyzkoušet.

„Bambifest považuji za velice přínosný. Vím o mnoha dětech, které se na základě právě tohoto festivalu zapsaly do nějakého kroužku, ať už to bylo v oblasti sportu nebo kultury a dalších,“ prohlásil při slavnostním zahájení festivalu starosta Jiří Crha.

Bambifest se v zámeckém parku uskuteční v pátek i v sobotu do 16:00 hodin. V pátek na akci naváže be.Fest 2020. Na pódiu postupně zahrají kytarista Ríša Dobiášek, Kořeny, Zkusmeto, aKamarádi, Kosmonopol a VeHiBa. „Je to soutěžní festival začínajících kapel, ale rozhodně ne amatérů. Letošní line-up zaručuje kvalitu, o kterou nechce přijít,“ podotkl Martinek.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení