Zimní období v Muzeu Blanenska bude ještě virtuální

9. února 2021, kultura, přečteno: 946×

Se začátkem roku zpravidla mohou zájemci na blanenském zámku navštívit zimní výstavy i stálé expozice, mimo sezonu mimořádně i v sobotu. Uzavření muzea však stále trvá, takže i plán na rok 2021 se průběžně mění.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Snad potěšitelnou zprávou je, že výstava Svět kostiček, která láká zejména malé návštěvníky-stavitele, se prodlouží až do 11. dubna. Na jaro chystáme také tradiční Velikonoční prohlídky, měla by proběhnout i výstava Šachové příběhy, která se v minulém roce neuskutečnila. Abychom malým budoucím vynálezcům zpříjemnili školní povinnosti, připravili jsme si pro ně ve spolupráci s panem Půlpitlem – strýčkem Luďkem – čtyřdílný cyklus s názvem Fyzikální zázraky na blanenském zámku.

Školáky čeká čtyřdílný cyklus s názvem Fyzikální zázraky na blanenském zámku. FOTO archiv muzea

V každém z dílů si strýček Luděk pro děti připravil zajímavé pokusy. V prvním díle uvidí pokusy se vzduchem, v druhém proběhnou pokusy s vodou, třetí díl se bude věnovat pokusům s nakloněnou rovinou a setrvačníkem a v posledním z dílů bude strýček Luděk provádět pokusy s magnety. Každý únorový týden uveřejníme jeden z dílů na muzejním Youtube kanále, tak si nezapomeňte zakliknout sledování, ať vám nic neunikne.

I když máme zavřeno, pilně připravujeme další zajímavosti a jsme plně k dispozici. V únoru se také můžete konečně těšit na nový sborník muzea, už teď je připraven k předobjednání a vytištěný si ho budete moci v průběhu února vyzvednout na pokladně muzea po předchozí dohodě. Nezapomeňte také sledovat naše webové stránky www.muzeum-blanenska.cz, kam doplňujeme zdigitalizované sborníky a najdete zde aktuální informace o případném otevření muzea a konaných akcích. Těšíme se na setkání v zámeckých komnatách.

Pavlína Komínková

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení