Na náměstí Republiky zintenzivní práce na opravě kanalizace

23. března 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 1865×

Na intenzivní stavební ruch by se měli připravit obyvatelé bytových domů na náměstí Republiky. Dělníci zde předminulý týden zahájili práce na rekonstrukci kanalizace a vodovodní sítě, kvůli níž je na více než tři měsíce uzavřeno centrum města. Po vyfrézování povrchu komunikace nyní přicházejí na řadu výkopové práce související s rekonstrukcí kanalizace. Na ní se bude pracovat od brzkého rána zřejmě až do pozdních hodin.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Rekonstrukce dešťové kanalizace na náměstí Republiky bude probíhat v následujících třech týdnech. Opravovat se bude úsek v délce asi 130 metrů. Práce zde budou intenzivní, dělníci budou pracovat i o víkendech, používat budou i umělé osvětlení. Samozřejmě ale budou respektovat dobu nočního klidu mezi 22. hodinou a šestou ranní,“ popsala Petra Skotáková, vedoucí odboru správy a rozvoje města.

Další výkopové práce na opravě splaškové kanalizace a vodovodu už minulý týden stavební dělníci zahájili také na ulici Rožmitálova, z ní se následně přesunou ke kruhovému objezdu poblíž blanenské galerie, kam ústí náměstí Svobody.

„Práce na rekonstrukci zatím probíhají podle plánu. V průběhu prvních několika dní se v celé délce odfrézovaly povrchy komunikací, vytyčovaly se inženýrské sítě, ručně se odstranily staré přídlažby, které se naskladnily pro opětovné použití. Všichni se snaží držet termín rekonstrukce do 30. června jako nepřekročitelný, byť je podle Svazku vodovodů a kanalizací i Vodárenské akciové společnosti tento časový limit na rekonstrukci středu v takovém rozsahu šibeniční,“ uvedla Petra Skotáková.

„Vnímáme, že někteří lidé nesou uzavřené centrum těžce. Objevili se i kritici, kteří posílají fotografie a zlobí se, když několik hodin na některém z úseků nepracuje těžká technika. Minulý týden například rozvolnění souviselo s tím, že se frézování stihlo o dva dny dříve. K podobným přestávkám ale bude docházet. Vyžádá si je například technologie zrání betonu. Nad stavbou máme každodenní dohled. Opravdu považujeme za důležité, aby nedocházelo k nežádoucím průtahům, už kvůli koordinaci s dalšími plánovanými dopravními stavbami,“ doplnil starosta Blanska Jiří Crha.

FOTOGALERIE
Na náměstí Republiky zintenzivní práce na opravě kanalizace

Celkem fotografií:  8

Podrobnosti o rekonstrukci průtahu centrem města si můžete přečíst například zde.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení