Městská galerie nabídne ke Svátku práce a zahálky autorské pohledy Veroniky Vlkové

28. dubna 2021, kultura, přečteno: 1121×

Před dvěma lety jsme 1. května v galerii uspořádali pilotní ročník festivalu komunity – Svátek práce a zahálky. Název a téma události samozřejmě připomíná oslavy, které si mnohé a mnozí z vás dobře pamatují, ale právě proto jsme přidali také zahálení.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Téma práce bylo v našem pojetí odvozeno zejména z celoročního tematického cyklu výstav v proskleném prostoru bývalé galerijní vrátnice. Mohli jste si namlít mouku na žernovu, vymodelovat z hlíny cihlu s umělkyní Johanou Mertou nebo si jen tak poležet na lehátku, zatímco děti nebo vnoučata řádily s křídami na chodníku.

Galerie nabídne autorské pohledy s motivy akvarelů umělkyně Veroniky Vlkové. FOTO: archiv galerie

Letos můžeme na tuto akci navázat jen v omezené formě, ale i přesto jsme se rozhodli něco vymyslet. Zveme vás proto opět do našeho galerijního výdejního okénka, kde 1. května od brzkého rána až do pozdního večera (od 8:00 do 20:00) naleznete autorské pohledy s motivy akvarelů umělkyně Veroniky Vlkové.

Aby se zahálelo, bude na pohledu formátu A5 dost místa i na invenci. A aby se pracovalo, doporučujeme zahrát si na pošťačky a pošťáky. Z osobní zkušenosti víme, že osobní přání ve schránce těší lidi všech věkových kategorií. Srdečně zveme slavit do galerie!

Ivana Hrončeková

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení