Startuje festival Muzika pro Karolínku, do konce prázdnin nabídne deset koncertů

29. června 2021, kultura, přečteno: 1510×

V letošním roce proběhne již 26. ročník festivalu Muzika pro Karolínku, který tradičně pořádá Ulita Blansko na nádvoří zámku v Blansku. Na koncerty se můžeme těšit po celé léto každou středu od 30. června až do 1. září.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na festivalu zahrají především folkové kapely. Cyklus zahájí skupina Neřež s nezaměnitelnými texty a zvukem navazující na historii Nerezu se Zuzanou Navarovou. Poprvé v Blansku zahraje s novým uskupením zpěvačka Lenka Slabá, kterou můžeme znát díky spolupráci s Nezmary či Žalmanem.

Muzika pro Karolínku nabídne deset koncertů. FOTO: archiv Ulity Blansko

Lidový nádech a přeci každá skupina je jiná, to jsou koncerty sourozenců Ulrychových v sestavě Javory Trio a vizovického Fleretu v akustickém provedení. Z písničkářů letos přijede René Souček, který baví publikum spojením ukulele, kytary a vtipných ostravských textů.

V Blansku je velmi oblíbená muzika s prvky irského žánru. V tomto ročníku tak můžeme slyšet skupinu Isara. Kapela Madalen zastupuje naopak kombinaci bluegrassu, swingu, folku a perfektních vícehlasů. Pro zájemce o trampskou muziku bude vystoupení brněnské skupiny F. T. Prim, která kombinuje trampský a folkový žánr s typickým brněnským zvukem.

A do Brna to nemá vzdáleností ani zvukově daleko skupina Bokomara. Celý festival zakončí kapela Mošny, která je již tradičním hostem celého cyklu vždy na konci léta.

Vstupenky na festival budou k zakoupení na začátku koncertu, v informační kanceláři Blanska a webových portálech. Na festivalu spolupracují s Ulitou Blansko Kulturní středisko města Blanska, Společnost Katolického domu a Muzeum Blanenska. Další informace o festivalu Muzika pro Karolínku najdete na webu pořadatelů.

Martina Macků

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení