Na sedmém Gulášobraní uvařil nejlepší guláš tým Monitor

31. července 2021, kultura, přečteno: 3046×

Na sedm stovek lidí si v sobotu našlo cestu do zámeckého parku, kde se konalo tradiční Gulášobraní. Letošní sedmý ročník byl od těch předchozích odlišný. Své dovednosti předvedlo jen pět týmů, účastníci si mohli sami zvolit, které suroviny použijí, a hodnotili pouze návštěvníci a ne odborná porota. Nejlepší guláš podle degustátorů nakonec uvařil tým Monitor.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Proč jsme zvítězili? Je to asi tím, že se nám podařilo uvařit guláš, který chutnal lidem nejvíc. Nic jiného jsme neudělali,“ prohlásil při vyhlašování vítězů kapitán týmu Monitor Bohumil Hlaváček a dodal: „Ale hlavně šlo o tu vynikající partu, kterou jsme si tady při vaření udělali, a chtěl bych všem parťákům poděkovat. Vůbec totiž nezáleží na tom, kdo byl první nebo druhý. Já si myslím, že dnešní den se prostě podařil.“

Gulášobraní tentokrát ovládl tým Monitor.

Druhé místo obsadil tým Plavci, třetí Kokotým, čtvrté místo tým Vyhrnutej rukáv a páté Rodinný tým. O pořadí rozhodli návštěvníci, kteří hlasovali prostřednictvím žetonů. Ocenění týmy převzaly z rukou starosty Jiřího Crhy. Na Gulášobraní zahrály kapely Ukulele Orchestra jako Brno a 4 psi, děti se mohly pobavit s animátory z agentury BeeFree a nechybělo ani občerstvení a prodejní stánky.

FOTOGALERIE
Na sedmém Gulášobraní uvařil nejlepší guláš tým Monitor
Gulášobraní se konalo v zámeckém parku.

Gulášobraní se konalo v zámeckém parku.

Celkem fotografií:  20

„Tentokrát jsme Gulášobraní udělali trošku jiné a trošku jinak, protože i doba je jiná. A myslím, si, že se to povedlo a že lidi vesměs pochopili, že není důležité ani to, že se tady vaří guláš a už vůbec ne to, že se soutěží. Důležité je to, že se setkáme a doufejme, že se budeme potkávat v lepší době a čím dál častěji a čím dál víc,“ zhodnotil ředitel pořádajícího Kulturního střediska města Blanska Vít Šujan.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení