Poduklí v neděli rozezněl festival Už zas můžem

19. července 2021, kultura, přečteno: 1816×

Nedělní odpoledne na Poduklí lákalo kolemjdoucí k poslechu hudebních kapel. Návštěvníci festivalu Už zas můžem si mohli poslechnout mladou dívčí kapelu Vohuba, hudební uskupení Békáme rádi, I'm Voice, písničkáře NpVŠ nebo brněnskou folkovou kapelu Frapppé.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hudební festival se zacílením na širokou veřejnost vznikl na podporu místních kapel, které během karantény nemohly vystupovat. Posluchači je mohli v neděli podpořit potleskem i dobrovolným příspěvkem vhozeným do kytary. Vstupné se ale na akci nevybíralo.

„Chtěli jsme nabídnout nejen koncert, spíš festiválek, akci, která propojí hudebníky z Blanska a po měsících nuceného kulturního půstu nabídne nevšední nedělní odpoledne na centrálním náměstí,” popisuje jeden z organizátorů z pořádající agentury EMJO Martin Dyčka. 

S tóny hudby se na Poduklí vytvořila pohodová atmosféra podpořená příjemným letním počasím. Diváky nalákali i vystupující, kteří do Blanska cestovali z Brna i od Šumperku – místní hudebníky totiž doplnila kapela Vohuba z Rudy nad Moravou nebo brněnská skupina Frappé.

„Lehce jsme tak neplánovaně navázali na festival začínajících hudebních kapel B-fest, kde například Frappé vystupovalo. Příjemně nás překvapilo, že díky naší akci došlo k jakémusi sběru místních hudebníků. Kvůli vystupování na „Už zas můžem” obnovili po několikaleté přestávce činnost I´m Voice, vzniklo ale také úplně nové hudební uskupení Békáme rádi, to je pozitivní samo o sobě,” pochvaluje si Martin Dyčka.

Každý mohl osvěžit po svém, velcí ve stáncích s občerstvením, děti využívaly vodotrysky s bazénky. Letní atmosféru dotvářela také lehátka, která doplnila lavičky na Poduklí. O občerstvením se mimo jiné postaral také budoucí nájemce zdejší kavárny, firma CoCo Caffee Company, která už aktuálně připravuje interiér podniku. Hosty v něm chce poprvé přivítat v sobotu 30. července.

Kdo nestihl červencovou část festivalu, už teď se může těšit na tu srpnovou. Další část festiválku „Už zas můžem” je připravena na 22. srpna od 14 do 21:30 hodin opět na Poduklí. 

Aneta Bahelková

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení