Výlohy v centru Blanska ozdobí betlémy, skauti budou rozdávat betlémské světlo

22. prosince 2021, kultura, přečteno: 1677×

Prohlédnout si betlémy a zahrát si při tom zajímavou šifrovací hru o ceny mohou zájemci v ulicích Blanska. Scény narození Ježíše budou k vidění ve výlohách obchodů a dalších provozoven v centru města. K vánoční atmosféře přispěje i betlémské světlo, které budou skauti rozdávat na třech místech.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Betlémy v ulicích mohou obyvatelé a návštěvníci Blanska vidět již podruhé. První ročník akce se konal loni, letos se uskuteční od čtvrtku 23. prosince 2021 do 6. ledna 2022.

„Součástí letošního ročníku bude opět rodinná hra. V letošním roce budeme luštit citát od autora jedné z nejznámějších knih. Soutěžíme o zajímavé ceny, jako jsou knihy, puzzle a další,“ upřesnila za pořadatele Vendula Zachovalová.

Vyluštěnou tajenku rodinné hry mohou hráči zasílat na e-mail: soutez.farnostblansko@seznam.cz. Aktuální informace včetně adres jednotlivých zastavení jsou k dispozici na webu: www.farnostblansko.cz a ve výloze prodejny Potraviny Jena na náměstí Svobody. Událost lze také sledovat také na Facebooku: https://fb.me/e/2OrjkG0Om.

 

Skauti budou rozdávat betlémské světlo

Na radnici na náměstí Svobody si ve čtvrtek 23. prosince mohou zájemci zajít pro betlémské světlo. Skauti je budou rozdávat ve vestibulu od 10:00 do 20:30 hodin. Od 15:00 hodin setkání zpestří šňůra vánočně i nevánočně naladěných koncertů různých interpretů.

Na Štědrý den si lidé mohou zajít pro betlémské světlo na zámek. Na nádvoří se od 10:00 do 12:00 hodin koná Štědrodenní zastavení.

„Tradičně se budeme na Štědrý den dopoledne těšit na pocestné, kteří se na nádvoří zámku zastaví nasát sváteční atmosféru, posilní se a odnesou si domů lucerničku s betlémským světlem,“ upřesnila ředitelka Muzea Blanenska Pavlína Komínková s tím, že chybět nebude ani občerstvení.

Betlémské světlo budou na Štědrý den skauti rozdávat také v kostele svatého Martina. Pro jeden ze symbolů Vánoc si mohou lidé přijít od 10:00 do 12:00 hodin.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení