OBRAZEM: V zámeckém parku voněly guláše, v neděli zahrála Dechová hudba Lysice

1. srpna 2022, kultura, přečteno: 1575×

Soutěž o nejlepší kotlíkový guláš se odehrála v sobotu v zámeckém parku. Navzdory deštivému počasí mohli návštěvníci ochutnat sedm soutěžních pokrmů a vybrat ten nejlepší kuchařský tým. V neděli už za přívětivějšího počasí zahrála před radnicí Dechová hudba Lysice.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Již po sedmé zorganizovalo Kulturní středisko města Blanska soutěž Gulášobraní. Akce odstartovala přesně v 9:00 hodin ráno, kdy se soutěžní týmy rozběhly ke svým kotlíkům. Po obědě už v nádobách nad ohněm bublaly voňavé guláše a probíhala degustace pokrmů.

gulas-obrazem-96734-9136_800.jpg

V sobotu se konalo tradiční Gulášobraní. FOTO: Leona Voráčová

O vítězi letos nerozhodovali pouze návštěvníci, ale znovu také odborná porota v čele s Markétou Hrubešovou, která spolu s manželem připravovala na pódiu vlastní dobroty. Návštěvníkům nejvíce chutnal guláš týmu Plavci, na druhém místě se umístil Extrémně silný tým a třetí místo získal Radniční tým. Porota předala zlatou vařečku a putovní pohár Gulášobraní týmu Ahoj. Stříbrnou vařečku obdržel Radniční tým a bronzovou Orange tým.

„Vítězství nás upřímně překvapilo, nevěřili jsme, že letos vyhrajeme. Na Gulášobraní jsme se ale připravovali už v týdnu a náš guláš tak měl základ ze tří vývarů," svěřili se členové vítězného Ahoj.

Akcí provázel moderátor Aleš Kučera, který odpoledne na pódiu přivítal skupinu brněnskou kapelu Sedlo.  Dopolední přípravu gulášů provázela hudba Zvukové kulisy. Program si užily také děti, které se zapojily do přípravy pochutin přímo na pódiu. V parku zněly country a oldies písničky až do konce akce v 17:00 hodin.

FOTOGALERIE
OBRAZEM: V zámeckém parku voněly guláše, v neděli zahrála Dechová hudba Lysice

Sedm týmů se utkalo v soutěži o nejlepší guláš. FOTO: Leona Voráčová

Celkem fotografií:  37

„Jsme rádi, že se letošní Gulášobraní mohlo vůbec uskutečnit. Udělali jsme maximum pro to, aby proběhlo co nejkomfortněji a myslím, že ve finále se povedlo. Budeme se těšit i na příští ročníky a snad objednáme i lepší počasí," shrnul dění ředitel KSMB Vít Šujan.

Nedělní dopoledne se v parku na náměstí Svobody sešli příznivci dechovky. Dechová hudba Lysice muzikanti hrála oblíbené písně od 10:00 hodin. Příští neděli se v rámci cyklu promenádních koncertů představí Dechová hudba Bivojanka.

 

   vložil: Leona Voráčová, redaktorka / odbor vnějších vztahů