Den dětí oslaví soutěžemi, koncertem i obřími nafukovacími atrakcemi

2. června 2023, kultura, přečteno: 1057×

Plnění úkolů, kulturní program, soutěže i občerstvení pro malé i velké připravilo také letos jako dárek ke Dni dětí město prostřednictvím Kulturního střediska města Blanska. Celodenním oslavám bude v sobotu 3. června patřit zámecký park. Prostranství budou nově vévodit nafukovací atrakce. Vstup je zdarma.

„Program jsme letos upravili tak, aby děti jen pasivně nesledovaly dění okolo. Hlavní důraz je kladený na to, aby se samy děti nějak aktivitně zapojily a pobavily. Hned po zahájení a vlastně kdykoliv mezi 10:00 a 16:00 hod to mohou udělat například na stezce úkolů, která povede okolo zámeckého rybníčku. Na ní je čeká osm stanovišť s úkoly pro děti různého věku, plnit je mohou kdykoliv po celý den. Když budou mít na hrací kartě potvrzeno splnění všech úkolů, budou si moci u výdejního stánku vyzvednout některou z odměn,“ popsal ředitel KSMB Tomáš Mokrý.

Ještě dopoledne je připravený dětský karneval, zábava, soutěže i tancování pro děti s maskami i bez nich. Na něj naváže divadelní představení Pejsek a kočička, které odehraje Divadlo Kolárka na nádvoří blanenského zámku. Nebude chybět ani koncert Anny Julie Slováčková a band s vlastní i převzatou tvorbou nebo odpolední pásmo tančení a soutěží.

„Programovou nabídku doplní hned několik nafukovacích atrakcí, kromě skákacího hradu také nafukovací hasičský vůz se skluzavkou, centrum farma pro nejmenší nebo originální sedmadvacetimetrová nafukovací překážková dráha s lanovou houpačkou, horolezeckou stěnou a dalšími atrakcemi. Starší děti by mohla zaujmout laserová střelnice s odměnami pro nejúspěšnější střelce,“ vyjmenovává Tomáš Mokrý. Připraveno je také kreslení a výroba odznáčků nebo stánek s exponáty VIDA science centra.

Vstupy na všechny skákací atrakce, přístup do zámeckého parku i veškerý doprovodný program je zdarma. Drobný poplatek se bude vybírat pouze u trojice stanovišť: malování na obličej, dětské tetování a pletení copánků, která mohou zájemci využít po celou dobu programu. 

Rozšířená bude letos také nabídka občerstvení. O pitný režim se postará speciální Nealko bar pro děti, chybět nebude ani točená zmrzlina, cukrová vata, perníčky a další cukrovinky, palačinky, wafle či pizza a další. Na své si přijdou ale také milovníci masových specialit nebo mexické kuchyně. 

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení