Začíná prosincové hledání Blanenských adventních okének

1. prosince 2023, kultura, přečteno: 1183×

Procházky po městě spojené s odměnou a díky tomu zábavu pro celou rodinu slibují Blanenská adventní okénka. Letošní druhý ročník akce pořádané nadšenci v čele s Kristýnou Maléřovou symbolicky přenáší adventní kalendář do ulic města. Děti i dospělí se po následujících čtyřiadvacet večerů mohou bavit hledáním konkrétního nazdobeného adventního okénka, ke kterému je navede nápověda. Cíl může být kdekoliv v Blansku.

adventni-okenka-88664-9889_800.png

Každý den od 1. prosince se po celý advent vánočně nazdobí jedno okno v ulicích Blanska. Zájemci nazdobené okno hledají  pomocí indicie, kterou včas zveřejníme na webu a Facebooku. Když okénko najdou, na místě objeví také malou odměnu.

Nazdobené okénko může být kdekoliv. Lidé jej při loňském prvním ročníku mohli najít například v knihovně, na RC dráze a dokonce i v obchodě či kadeřnictví.

„Po zkušenostech z loňského roku jsme se rozhodli akci zopakovat. Hledat takové okno může být zábava pro celou rodinu, hlavně pro děti.  Minulý rok se do akce zapojovaly celé rodiny. Někteří autoři nazdobených oken, kteří se hlásí coby dobrovolníci, vše pojali jako velkou akci, někteří ji spojili s tvořením, další s ohněm a opékáním buřtů,“ vysvětluje organizátorka Kristýna Maléřová.

FOTOGALERIE
Blanenská adventní okénka nabídnou odměnu nejen pro děti

Blanenská Adventní okénka měla během svého prvního ročníku v roce 2022 u lidé velký úspěch. FOTO: archiv pořadatele

Celkem fotografií:  7

„Vydejte se s dětmi do předvánočních ulic a užijte si sváteční náladu. Věříme, že se tato akce povede i letos a společně si ji všichni zase užijeme. Přejeme úspěšné objevitelské výpravy,“ doplňuje Kristýna Maléřová.

Nápovědu najdete každý den na profilu Blanenská adventní okénka, podrobnosti jsou uvedeny také na webu Blanenská adventní okénka (tode.cz).

 

   vložil: Renata Spotzová, redaktorka / tiskové oddělení