OBRAZEM: Kino promítlo film o osobnosti blanenské historie, Jindřichu Wanklovi

8. dubna 2024, kultura, přečteno: 366×

Páteční dopoledne zvalo na knižní promítání a večer lidé zamířili do kina.  V sobotu zahájil místní baseballový tým novou sezónu, v místních částech se uklízelo v rámci Ukliďme Česko, nechyběla beseda s logopedkou, ani volejbalový turnaj. Novou sezónu v neděli zahájili i turisté. To ale není vše, co se o víkendu dělo.

Městská knihovna Blansko v pátek dopoledne uspořádala Knižní pelíšek. Promítání a vyprávění z knihy Malý trol a opuštěné vajíčko přilákalo nejmenší posluchače a jejich rodiče.

Vznikl další filmový dokument z cyklu Živá paměť, tentokrát s názvem Moravské Švýcarsko Jindřicha Wankla. Diváci ho mohli vidět na filmovém plátně při premiéře v pátek v blanenském kině (podrobnosti přineseme v samostatném článku).

wankl-24252-2469_800.jpg

Baseballisté o víkendu zahájili novou sezónu. První soutěžní utkání odehrála Olympia Blansko. Již v pátek vpodvečer si místní  poměřili síly s hráči z Jihlavy. V sobotu se hrálo první soutěžní dvojutkání, ve kterém proti sobě nastoupily týmy Olympia Blansko proti Blesk Jablonec. Se soupeřem se rozešli smírně 1 – 1 na zápasy, s výsledky 13:3, 4:14.

V Horní Lhotě se v sobotu lidé připojili k akci Ukliďme Česko. Ve stejný den se uklízelo také v Dolní Lhotě, kde akci pořádalo místní SDH ve spolupráci s Mysliveckým spolkem Dolní Lhota – Spešov a dobrovolníky, kteří přišli pomoci.

Na slovíčko, aneb na co byste se chtěli zeptat klinického logopeda, to je název otevřené diskuze s klinickou logopedkou z Nemocnice Blansko, která se uskutečnila v sobotu dopoledne v blanenském klubu Ulita.

Městská hala Údolní o víkendu hostila dva volejbalové turnaje. V sobotu dopoledne se konal turnaj Velikonoční vajíčko, na kterém se utkaly smíšené týmy neregistrovaných hráčů a hráček. V neděli od 9:00 hodin přišel na řadu turnaj starších žákyň (podrobnosti přineseme v samostatném článku).

V klubu Suterén v Centru Ježek v sobotu večer vystoupila legendární kapela Prasklý bachor.

V Galerii města Blanska jako v kině! Netradičně se v sobotu odpoledne v prostorách Salonu odehrál animovaný film pro děti Vynálezce.  

Turisté v Černé Hoře zahájili turistickou sezónu v regionu Moravský kras a okolí pro letošní rok. Ceremonie se konala v neděli a vznikl při ní nový rekord. V areálu černohorského pivovaru se sešlo nejvíce turistů s esem v rukávu na jednom místě (podrobnosti přineseme v samostatném článku).

Středisko volného času Blansko, příspěvková organizace si pro děti na nedělní dopoledne připravilo akci Jarní dětský víceboj na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Všestranné závody pro všechny děti, které baví pohyb, čítaly závody v běhu, skákání, test síly, výdrže, jízdy na koloběžce a hodu na přesnost.

FOTOGALERIE
OBRAZEM: Kino promítlo premiéru filmu o Wanklovi a turisté zahájili sezónu

Jak to dopadlo s vajíčkem, které našel nabručený trol na jaře v trávě se dozvěděli účastníci pátečního Knižního pelíšku. FOTO: Lukáš Dlapa

Celkem fotografií:  43

V neděli se na fotbalovém stadionu Mlýnská odehrálo 18. kolo 1. B třídy. Souboj hráčů FK Blansko proti FC Svratka Brno skončil remízou 3:3. 

 

   vložil: Renata Spotzová, redaktorka / tiskové oddělení