OBRAZEM: Víkend sváděl k běhu i výsadbě stromu

29. dubna 2024, kultura, přečteno: 327×

Akce sportovní i kulturní zažili poslední dubnový víkend obyvatelé Blanska. Pátek patřil prodejním maratonům, v sobotu se konalo Mistrovství JmK družstev žactva v atletice a v neděli Galerie města Blanska zvelebovala prostor před budovou. To ale není vše, co se uplynulý víkend dělo.

Městská knihovna Blansko v pátek pořádala poslední z třídenních výprodejových dnů. Na prodej byla beletrie, cizojazyčná literatura i dětské knihy. Nechyběly publikace, časopisy a LP desky. V pátek dopoledne se v knihovně konal i tradiční Knižní pelíšek, tentokrát na motivy knihy O zahradním skřítkovi.

I Klub seniorů Blansko v pátek završil třídenní Předmájovou prodejní výstavu, na které si zájemci mohli koupit rukodělné výrobky přímo od výrobců, ale například i kaktusy od pěstitele.

galerie-68651-1327_800.jpg

Před Galerií města Blanska se vysazoval kontejnerovaný strom. FOTO: archiv Galerie města Blanska

V pátek se v parku na náměstí Svobody konal 20. ročník Soutěže vodicích psů. Soutěž zahájil proslovem starosta Blanska Jiří Crha společně s první místostarostkou Lenkou Dražilovou a organizátory. Na osmnáctku soutěžících pak čekaly přímo v centru města úkoly. Nechyběl ani doprovodný program, kterého využily zejména místní mateřské školy.

Muzeum Blanenska si na páteční podvečer přichystalo besedu z cyklu Blanenské sportovní ozvěny. V hudebním salonu blanenského zámku se tentokrát objevily legendy blanenské atletiky.  

Fotbalisté FK Blansko B tým v sobotu odehráli utkání s FK Drnovice. Domácí utkání se hrálo na hřišti na ulici Údolní a skončilo pro domácí vítězstvím 3:0.

Atletický stadion na Mlýnské v sobotu hostil atletických závody Mistrovství JmK družstev žactva kategorií U14 a U16. Při závodech se představilo na 300 atletů v různých atletických disciplínách. V konkurenci týmů ze severu jižní Moravy bojovala čtyři domácí družstva a vedla si následovně: starší žáci – 341 bodů a vítězství o více než 150 bodů, mladší žáci 174,5 bodů, starší žákyně 136 bodů a mladší žákyně 105 bodů.

FOTOGALERIE
OBRAZEM: Víkend sváděl k běhu i výsadbě stromu

V pátek se v knihovně konal výprodej knih vyřazených z knižního fondu. Nechyběly ani publikace, časopisy, CD a DVD. FOTO: Renata Spotzová

Celkem fotografií:  26

V neděli odpoledne se na zahradě před Galerií města Blanska konal veřejný workshop výsadby kontejnerovaného stromu. Poté následovalo slavnostní otevření veřejného prostoru před galerií. Součástí ceremonie bylo také odhalení nově nainstalované plastiky.

 

   vložil: Renata Spotzová, redaktorka / tiskové oddělení