Chodník mezi Písečnou a „bytovkami“

13. října 2003, ostatní, přečteno: 4028×

Toužebně očekávané propojení „bytovek“ se sídlištěm Písečná pomocí solidního chodníku a ne jen blátivé cesty je již realitou.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Více jak dva roky trvala jednání s vlastníky pozemků, z nichž někteří podmiňovali svůj souhlas s touto stavbou pouze výkupem jejich pozemků v této lokalitě. V tomto roce se podařilo vykoupit zbývající pozemky a mohla tak být zahájena stavba, kterou občané navrhovali do rozpočtu města již delší dobu.

chodnik-pisecna chodnik-pisecna
chodnik-pisecna

Ten nyní slouží především všem obyvatelům horní části sídliště Písečná, kteří se tak mohou rychleji a hlavně pohodlněji dostat do středu města nebo k poliklinice. Určitě jej ocení rodiče žáků ZŠ Erbenova, kteří se nyní nemusí obávat deštivého počasí a toho, že jejich děti přijdou celé zablácené.

Chodník v délce cca 150 m a šířce 3 m je dlážděný betonovou dlažbou s podélným pásem vegetační dlažby, která bude sloužit pro odvodnění. Součástí akce je také nové veřejné osvětlení.

Náklady na tuto akci činily cca 600.000 Kč (pro zajímavost — náklady na výkupy pozemků činily cca 1.300.000 Kč — nutno však podotknout, že výměra vykoupených pozemků je daleko větší než ploch potřebných pro realizaci chodníku — pozemky zasahují pod kuželnu a hřiště pro kopanou). Chodník zhotovila blanenská společnost KOLIA, s. r. o.