Botky stepky mu sedí

12. listopadu 2003, ostatní, přečteno: 7691×

V Blansku je spousta malých a šikovných dětí, které již ve svém útlém věku dokázaly mnohem více než kdokoliv z nás. Jedním z nich je i mladičký, teprve 9letý, stepař Martin Burda, který sice nepochází přímo z Blanska, nýbrž z Kotvrdovic, ale je s ním přímo spojen skrze Soukromou Základní uměleckou školu, kterou navštěvuje.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Na soutěžích ve stepu se pravidelně umísťuje na prvních místech. Tento rok to bylo např. MČR, konané 5. května v Opavě, kde v sólech obsadil 1. místo, a stejné umístění ve stejné kategorii si odnesl i z MČR a Pohárové soutěže v Blansku dne 14. června.

V tomto roce již absolvoval 30 veřejných vystoupení. Tancovat Martin začal v 6 letech. Kromě pravidelných tréninků v umělecké škole (Tap Dance Studio Blansko) trénuje ještě nejméně 1,5 hodiny denně doma, kde pro to má vyhrazenou místnost se speciálně upraveným povrchem.

Martin Burda a Lucie Vondráčková
Martin s Luckou při natáčení Mléčné dráhy.

Z Martina se nedávno stala i hvězda televizní, to když byl přizván pro natáčení nového zábavného pořadu TV Nova Mléčná dráha. Zde vystoupil jako jeden ze tří mladých talentů. Jeho patronkou byla herečka, stepařka a zpěvačka Lucie Vondráčková a na pódiu spolu předvedli skutečnou show.

A co jej čeká v nejbližší budoucnosti? Letošní dosažené úspěchy byly s vystoupením Stepman na skladbu Scatman. Martin však pilně trénuje a od nového roku představí úplně nové vystoupení, které se určitě bude divákům líbit. Poodhalit o něco více nechtěl, takže se těšme — třeba se s ním setkáme na některém z mnoha plesů.

Tento rok se také ještě zúčastnil (opět v kategorii sólo děti) Německého poháru 2003, který se uskutečnil 25. 10. 2003 v Offenburgu (opět obsadil 1. místo), a nyní jej čeká Mistrovství světa v Tap Dance, které se bude konat 2. 12. — 6. 12. rovněž ve SRN. Nezbývá, než mu popřát hodně úspěchů i ve světové konkurenci.