Olympia Blansko nestačila na Šípy z Ostravy

27. dubna 2004, sport, přečteno: 4300×

Naplno se rozjela letošní baseballová extraliga, ale celku Olympia Blansko se první tři utkání hraná se stejným soupeřem vůbec nepovedla. První víkend odehráli hráči z Blanska se severomoravským rivalem a ze všech tří utkání odešli poraženi.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

1. a 2. zápas: ARROWS Ostrava — Olympia Blansko 3:2 a 12:5

Na první tři střety se Olympia Blansko vydala do města zaslíbeného hornictví aby prověřila jak se Ostrava přes zimu připravovala na další extraligovou sezónu a přivezla si cenný skalp. Ale už příjezd na hřiště soupeře, kdy se někteří hráči zdrželi na cestě a přispěchali se zpožděním naznačoval, že to nebude vůbec jednoduchý vstup do sezóny. Vcelku nepříznivé počasí a nedostatečná příprava měla nemalý vliv na začátek prvního utkání a hodně často hostující hráči působili dojmem bezzubého gladiátora.

Za Olympii nastoupil na nadhazovací kopec mladý a nadějný Ondřej Navrkal a celých šest směn kdy byl vystřídán dá se říci expertem na ostravský celek Jirkou Hrubým povolil Ostravě skórovat celkem třikrát. Naopak útok Olympie jakoby kromě pár světlých okamžiků ve kterých se svými dobrými odpaly probleskl reprezentant Jakub Veselka vůbec nebyl a první dva a také jediné body zaznamenali hráči až v šesté směně. To také bylo vše a kromě nadějného snížení to bylo ze strany hostujících vše. Olympia sice vyhrála na dobré odpaly, ale díky chybám jak v obraně, tak při běhu po metách se jí nepodařilo zvrátit nepříznivý výsledek.

Druhé utkání zahájil na nadhozu zkušený David Kyánek a bohužel to vypadalo jako špatné rozhodnutí trenérů, protože hned v prvních dvou směnách, kdy si David nestačil ještě ani pořádně vyšlapat své místo na kopci to bylo rázem 8:0 pro domácí a o osudu zápasu se zdálo být rozhodnuto hned v úvodu. Hosté se hodně složitě dostávali na mety a body na své konto připisovali jen velice pomalu. Během šesté směny byl Kyánek vystřídán mladičkým Mirkem Konvalinkou a ten přesvědčil o svém talentu a domácím povolil už pouze dva body. Ale nemohoucnost hostí v útoku se projevila i nyní a podařilo se jim zaznamenat pouze pět doběhů a to na dobře rozjetou Ostravu bohužel nestačilo.

Statistika utkání — sobota 24. 4. — 1. zápas

Skóre po směnách 123456789 RH
Olympia Blansko  000002000 27
Arrows Ostrava   00012000- 34

/R — celkové body, H — hity (dobré odpaly)/

Nadhazovači — počet odházených směn:
Olympia: Navrkal 6, Hrubý 2

Statistika utkání — sobota 24.4. — 2. zápas

Skóre po směnách 123456789  RH
Olympia Blansko  000111002  54
Arrows Ostrava   44002002- 127

Nadhazovači — počet odházených směn:
Olympia: Kyánek 6 2/3, Konvalinka 1 1/3

3. zápas: Olympia Blansko — Arrows Ostrava 0:2

Třetí souboj se odehrál na krásném baseballovém hřišti Strawberry Field Blansko, na které se všichni hráči vždy těší. I když bylo před zápasem nepříznivé počasí na kvalitě hřiště se to nějak výrazně neprojevilo a vše bylo nachystáno k úvodnímu extraligovému utkání na „Jahodovém poli“. Na nadhozu zahajoval jeden z nejlepších nadhazovačů Olympie, v současné době voják základní služby a také nadějný reprezentant Zdeněk Kocman. I když se hostující Ostravě podařilo v úvodu potrápit domácí celek v obraně svým útočně pojatým způsobem hry, až do čtvrté směny kdy Arrows zaznamenali první doběh se stav neměnil, ale bohužel ani na účtu domácí Olympie Blansko, která jakoby stále čekala, že se něco stane bez jakéhokoliv přičinění a zcela samo. I když měli domácí během zápasu několik možností skórovat, díky chybám při běhu po metách a nebo výborně zahrané obraně hostí se jim stále nepodařilo prolomit nulu na svém kontě.

V sedmé směně vystřídal na Nadhozu Zdeňka Kocmana další nadějný reprezentant Pavel Procházka, ale díky chybě v obraně Olympie při odpalu do zadního pole se Ostravě podařilo připsat si druhý bod. Až do konce utkání si Blansko nedokázalo v útoku vytvořit větší tlak a z toho pramení i varující nula na jejich útočném kontě. I přes nepříjemné a studené počasí se na první domácí utkání přišlo podívat nemálo příznivců, ale hráči Olympie nepředvedli výkon, který by diváci očekávali. Tak snad se díky tréninkovému snažení a získávání důvěry v sebe sama podaří hráčům v dalších kolech diváky a příznivce baseballu v malebném městě Blansko přesvědčit o kvalitách jejich týmu.

Statistika utkání — neděle 19. 5.:

Skóre po směnách 123456789 RH
Arrows Ostrava   000100100 24
Olympia Blansko  000000000 05

Nadhazovači — počet odházených směn:
Olympia: Kocman 5, Procházka 4

Řekl po utkání:
Jaroslav Krejčíř, hrající trenér Olympie: „Bohužel se náš stále ještě mladý, nezkušený a pro začátek sezóny dosti prořídlý tým nedokázal srovnat s důležitostí úvodních utkání a nevyhnul se zbytečným chybám jak v obraně, tak především při útoku. Nezbývá, než se při trénování zaměřit na odstranění chyb, kterých bylo zbytečně mnoho, a také se pokusit do hráčů vpravit ducha vítězství a hlavně chuť a touhu vítězit. Každopádně zveme všechny příznivce na další zápasy, které se budou hrát v pátek a v sobotu v Blansku pod umělým osvětlením.“

V dalším domácím zápase nastoupí baseballisté OLYMPIA BLANSKO v pátek 30. dubna proti brněnskému týmu TECHNIKA BRNO. Utkání začíná stejně jako v sobotu 1. května v 19.00 hod. a oba zápasy se budou hrát při umělém osvětlení.

Ostatní výsledky Olympie:
Olympia Blansko B — Hroši Brno 16:8 OP mužů
Olympia Blansko — Technika Brno 12:5 OP žáků
Olympia Blansko — Třebíč Nuklears 8:7 OP mladších kadetů

Jaroslav Kříž
baseball klub Olympia Blansko