V kině se poprvé promítalo digitálně pro veřejnost

11. ledna 2005, ostatní, přečteno: 4628×

O minulém víkendu měla v blanenském kině premiéru nová technika. Od firmy AV Media byl zapůjčen špičkový digitální projektor, který umožnil návštěvníkům zhlédnout dva z  nemnoha titulů, které jsou i pro promítání v kinech jen na DVD. Konkrétně se jednalo o filmy Tatínek a Ženy pro měny.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Tento projektor dokáže promítnout záznam z DVD na celé plátno v kvalitě téměř srovnatelné s klasickým filmem. Kdyby se nám podařilo toto zařízení v budoucnu do kina pořídit, diváci by mohli zhlédnout kromě klasických komerčních snímků také klubové filmy i amatérská díla, která jsou k dispozici zatím jen na DVD,“ vysvětluje výhody této techniky vedoucí kina Pavel Langr.

Zapůjčeného projektoru využili ihned členové filmového kroužku při ZŠ Erbenova a nabídli pozvaným hostům a novinářům v sobotu v odpoledních hodinách předpremiéru pohádky „Tři zázračné věci“.

Pracovník AV Media při výměně objektivu
Pracovník AV Media při výměně objektivu. Foto: S. Mrázek

V plánu je další zapůjčení na promítání premiéry filmu o historii města Blanska „Příběh vody a ohně“, která se v kině uskuteční v úterý 15. února v 17 hodin.

Najde-li Město v budoucnu v rozpočtu peníze na pořízení tohoto zařízení, mohly by se do kina vrátit i opozdilci tolik oblíbené týdeníky, tentokrát však již v nové podobě — souhrnu krátkých zpráv z Blanska a okolí, jak je známe z Videožurnálu.