Premiér a starostka předali nové hřiště žákům

28. září 2005, ostatní, přečteno: 4394×

V neděli 25. září se uskutečnilo slavnostní otevření nového hřiště za ZŠ Salmovou. Tato událost byla spojena s návštěvou premiéra České republiky Jiřího Paroubka v Blansku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Premiérův program byl však bohatší. Hned ráno zavítal jakožto člen Církve československé husitské do dřevěného kostelíka na bohoslužbu a poté pokřtil nový kříž na farní zahradě.

slavnostní přestřižení pásky přípitek

Odtud se pak vydal na ZŠ Salmovu, kde se zúčastnil slavnostního otevření nového školního hřiště. „Podobných akcí probíhá v celé republice celá řada. V tom, jak podporuje město Blansko své školy, není, zaplaťpánbůh, výjimkou,“ řekl v krátkém projevu premiér ČR Ing. Jiří Paroubek. Ocenil také projekt cíleného spojení vzdělávání a sportu.

Starostka města Blanska PhDr. Jaroslava Králová řekla, že se jedná již o třetí otevírané zrekonstruované hřiště a potvrdila, že by mělo stejně jako ostatní hřiště v odpoledních hodinách sloužit veřejnosti. Společně pak přestřihli pásku a s několika dalšími hosty připili šampaňským.

nové hřiště
Nové hřiště u ZŠ Salmovy. Všechna fota: Stanislav Mrázek

Den měl premiér naplánován doslova po minutách. Po otevření hřiště se přesunul do Městského klubu na setkání s občany. Těch se v sále sešly odhadem dvě stovky.

Návštěvu završil setkáním se zastupiteli města, zástupci místních podniků a podnikateli, hlavně pak s Pavlem Blatou, jemuž přislíbil projednat situaci kolem čínských nelegálních kopií jeho motorek při návštěvě čínského premiéra.