Zahraniční učitelé předávali v Blansku své zkušenosti

30. listopadu 2005, ostatní, přečteno: 6229×

V minulém týdnu navštívili ZŠ T. G. M. v Blansku učitelé z partnerských zahraničních škol v rámci projektu Socrates. Je to již druhý projekt v řadě, na kterém se ZŠ T. G. M. se zahraničními školami podílí. První byl zaměřený na studium přírody s názvem Společná příroda, společná budoucnost. Ten vedla španělská škola a skončil předloni.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

přivítání na ZŠ T.G.M.
Zahraniční učitelé a studenti byli na ZŠ T.G.M. vřele přivítáni. V tělocvičně byl pro ně připraven kulturní program.

Letos na něj navazuje projekt rozvoje škol zaměřený především na učitele a na metodiku výuky. Hosty byli učitelé z Německa, Itálie, Bulharska a Švédska. Primární účel zahraniční výměny vysvětluje koordinátorka projektu Ing. Lenka Sotáková: „Hlavní zaměření je na zvýšení motivace dětí a zda to, co je učíme, je pro ně relevantní, jestli jim to něco přinese. Obsah osnov ve všech zemích nabývá a nás zajímá, jak se to řeší jinde. Zda je redukují nebo více tlačí na děti apod.“

přivítání na ZŠ T.G.M.
Vedoucí odboru školství Mgr. František Alexa předává hostům knihu s fotografiemi města Blanska. Foto: S. Mrázek

Hosty přivítali také zástupci Města Blansko místostrosta Mgr. Ivo Polák a vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Mgr. František Alexa. Obdarovali je knihou fotografií Blanska, aby mohli město lépe poznat a vybrat si místo k návštěvě ve svém volném čase.

Do projektu Socrates, jež přispívá k vzájemnému poznání škol v různých státech Evropské unie, není v Blansku zapojena jen ZŠ T. G. M., ale běží i na dalších školách.