Vánoční laťka 2005 se vydařila

10. ledna 2006, sport, přečteno: 5530×

Tradiční školní soutěž ve skoku do výšky se konala ve čtvrtek 22. prosince 2005 v tělocvičně Základní školy Blansko, Erbenova 13. V letošním roce ji poprvé doprovodila také velkoplošná videoprojekce, takže to při soutěži vypadalo jako na velkém profesionálním sportovním podniku.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Báječná nálada v tělocvičně plné diváků ovlivnila sportovce, kteří se vydali z posledních sil, aby překonali svoje osobní rekordy. Mezi diváky byli četní bývalí žáci školy, kteří si přišli zavzpomínat na svoje vlastní sportovní úspěchy.

V programu nebyly jen skoky, ale také vyhlášení nejlepších sportovců školy za rok 2005. Na prvních místech se umístili Zuzana Ševčíková a Karel Řehoř. V kulturním programu zazpíval také pěvecký sbor pod vedením paní učitelky Matuškové a zatančil kroužek aerobiku, který vede paní učitelka Štěrbáčková. Jako třešnička na dortu celou akci doprovodily videoklipy z minulých ročníků Vánoční laťky a filmové znělky natočené filmovým kroužkem školy.

vánoční laťka
Vítěz závodu Karel Řehoř nad laťkou ve výšce 165 cm. foto: archiv autora

Na akci zavítal také místostarosta města Blanska Mgr. Ivo Polák, který mladé sportovce pozdravil a popřál jim mnoho úspěchů. S nostalgií také sledoval videoklipy z minulých ročníků Vánoční laťky, neboť byl v roce 1997 jedním ze zakládajících organizátorů této dnes již tradiční školní soutěže.

V letošním ročníku se ve svých kategoriích stali vítězi Soňa Skotáková, Dominik Buchta, Zuzana Ševčíková a Karel Řehoř. Na dvě videa, jednu z pěti znělek natočených filmovým kroužkem a videoklip z Vánoční laťky 1998, se můžete podívat na stránkách školy na adrese www.erbenova.cz.

Mgr. Jaroslav Cinkl