Činnost městské policie v dubnu

3. května 2006, zprávy z MěÚ, přečteno: 3770×

Za uvedené období mj. strážníci MP řešili pět přestupků proti občanskému soužití, devět přestupků proti majetku (drobné krádeže v OD) a odchytili šest volně pobíhajících psů, které umístili v městském útulku. Za měsíce březen a duben 2006 bylo v Blansku a městských částech zadokumentováno celkem 87 dopravních přestupků překroční povolené rychlosti.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

8. 4. 2006 od 18.10 hodin byla MKDS monitorována skupina asi deseti podezřelých osob, která v prostoru parkoviště na nám. Republiky prováděla výměnu kola na osobním vozidle Š 120, šedé barvy. Při této činnosti mezi nimi docházelo k drobným potyčkám. V této skupině byl zaznamenán P. D. z Kotvrdovic, o kterém je strážníkům MP známo, že nemá oprávnění k řízení motorových vozidel. Po výměně kola však nasedl za volant vozidla a odjížděl směrem ke křižovatce Sadová, Masarykova. Před křižovatkou byl zastaven hlídkou MP, které následně potvrdil, že opravdu nevlastní řidičské oprávnění. Vzhledem k popsaným skutečnostem byla na místo přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dalšímu opatření.

8. 4. 2006 ve 22.55 hodin bylo dozorčí službě MP oznámeno, že na ulici Bezručova vedle videopůjčovny leží na zemi muž. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o R. N. z Blanska, který byl v silně podnapilém stavu, nebyl schopen chůze a špatně artikuloval. Vzhledem k tomu, že byl zraněn na hlavě, přivolali strážníci na pomoc sanitku, která ho za asistence MP převezla na chirurgickou ambulanci k ošetření. Následně byla přivolána hlídka PČR, která zajistila převoz R. N. na záchytnou stanici do Brna.

12. 4. 2006 v 9.30 hodin bylo dozorčí službě MP oznámeno napadení psa rasy rotvajler, který byl na vodítku a s ochranným košem, volně pobíhajícím psem rasy pitbull, jehož majitelem je P. B. z Blanska. Poškozenému psovi se zakousl do krku a způsobil mu krvácející tržnou ránu o délce 11 cm. Rotvajler musel být následně veterinárně ošetřen. Provedeným šetřením byl tento incident potvrzen také svědky. Věc je nadále v řešení a bude předána správnímu orgánu MěÚ Blansko k dalšímu opatření.

18. 4. 2006 v 01.18 hodin bylo dozorčí službou MP přijato oznámení o agresivně se chovajícím muži v prostorách hotelu Probe. Po příjezdu strážníků na místo bylo zjištěno, že podezřelým je Z. K. z Blanska. Podle výpovědí svědků hrubě a vulgárně napadal recepční hotelu a následně rozbil skleněnou výplň recepce. Vzhledem k podezření ze spáchání trestného činu byl podezřelý předán přivolané hlídce PČR k dalšímu opatření.

19. 4. 2006 ve 21.15 hodin vyjela hlídka MP na telefonické oznámení, které se týkalo rozbíjení dvou osobních vozidel v městské části Písečná, ul. Pod Javory, za točnou autobusů MHD směrem k penzionu. Na místě byli zadrženi podezřelý J. L. z Blanska a P. D. z Kotvrdovic. Jmenovaní demolovali dvě vozidla typu Š 120, které nebyly opatřeny evid. značkami a na něž strážníci v předchozí době umístili výzvy k odstranění vraku. Vozidla byla majetkem výše uvedeného P. D. z Kotvrdovic. Rozbitím všech skleněných částí došlo k značnému znečištění prostor parkoviště. Oba jmenovaní byli v silně podnapilém stavu, což znemožňovalo věc řešit na místě. Případ je nadále v šetření.

19. 4. 2006 ve 22.05 hodin byla dozorčí službě MP oznámena dopravní nehoda na ulici Dvorská na křižovatce u ZŠ. Na označené místo odjela hlídka MP, která při příjezdu na předmětnou křižovatku spatřila osobní vozidlo tov. zn. Volkswagen modré barvy, které začalo značnou rychlostí ujíždět po ulici Dvorské směrem k ulici Mlýnské. V blízkosti ulice Bezručovy hlídka ztratila vozidlo z dohledu. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že vozidlo řídil V. B. z Blanska. Při zajišťování místa dopravní nehody uviděla hlídka MP podezřelé vozidlo, jehož řidič s ním vjel do neprůjezdné místní komunikace ulice Dvorská. Zde jej zablokovali strážníci najetím služebního vozidla. Následně bylo zjištěno, že vozidlo opravdu řídí V. B. Na místě byla přítomna hlídka PČR, která provedla další neodkladné úkony.