Nový sál S2 je využíván naplno

13. listopadu 2006, ostatní, přečteno: 4015×

Vytvořit z kancelářských prostor a jednoho malého sálu nový středně velký sál s barem a vlastní šatnou pro univerzální použití se ukazuje býti dobrým krokem. Zájem o jeho využití od uvedení do provozu stále stoupá.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pro některé typy akcí byl velký sál prostě až přespříliš velký. Ne všechny jsou totiž navštěvovány stovkami lidí, a tak to mnohdy vypadalo, jako by na akci skoro nikdo nebyl.

Komornější prostředí menšího sálu S2 je vhodnější právě pro koncerty s menší zájmovou skupinu posluchačů, přednášky, prodejní akce, ale i privátní setkání a oslavy. Například Dny zdraví byly letos v menším měřítku a také se sem pohodlně vešly. Zázemí zde našly i kurzy tanečních pro dospělé, Komorní orchestr města Blanska nebo Dechová hudba města Blanska.

Jazzsextet Tony Lauera

Do prostor sálu S2 se pomalu stěhují jazzové večery s Jazzsextetem Tony Lauera z vinárny restaurace Sýpky. První koncert zde měli v pátek 3. listopadu a další, se vzácným hostem – profesionálním americkým jazzovým trumpetistou Scottem Brookinsem, se zde uskuteční v pátek 24. listopadu od 19.30 hodin. Své místo zde našla i tvrdší muzika. Turné čtyř kapel s názvem Absence Of Silence v sobotu 4. listopadu přilákalo bezmála stovku posluchačů.

Absence Of Silence Tour

Tím ovšem výčet akcí v novém sálu nekončí. Do kalendáře si zapište čtvrtek 23. listopadu a akci Dny nekouření nebo 30. listopadu – předávání Ceny města Blanska za kulturu či úterý 12. prosince a zasedání nově zvoleného zastupitelstva. To se sem stěhuje z prostor na náměstí Republiky a pokud se zastupitelům bude v nových prostorách líbit, bude se zde scházet i při dalších zasedáních.