Zasedání zastupitelstva se vrací na „okres“

30. ledna 2007, zprávy z MěÚ, přečteno: 3815×

První zasedání čerstvě zvoleného zastupitelstva se koncem loňského roku uskutečnilo v novém sále S2 Dělnického domu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jednalo se o zkušební zasedání v nových prostorách a v staronovém uspořádání tzv. u kulatého stolu známém z dob, kdy se zastupitelstvo scházelo v klubu důchodců, kde na sebe všichni viděli lépe než přes vysoká opěradla v zasedacím sále v budově na nám. Republiky.

Po ukončení schůze se zastupitelé domlouvali, zda se v Dělnickém domě budou scházet i nadále nebo se přesunou zpět do budovy bývalého „okresu“. Dnes už víme, že se zasedání vrací zpět už na nejbližším zastupitelstvu v úterý 30. ledna.

„Hned první zasedání ukázalo, že prostory jsou stísněné a při jednání není dobrý kontakt zastupitelů s veřejností. Část z nich jednak seděla k občanům zády a vadily i sloupy v místnosti, které překážely v dobrém výhledu,“ vysvětlil důvody přesunu zpět místostarosta Mgr. Ivo Polák. Na základě připomínek většiny zastupitelů bezprostředně po zasedání, ale i později, vedení Města rozhodlo o návratu do zasedací místnosti bývalého okresního úřadu.

Jiné prostory vedení nehledá. „Z naší strany šlo o pokus změny již zaběhlého, který se však neosvědčil. Myslím si, že dosavadní prostory byly vyhovující a během minulého volebního období nikdo nenamítal nic proti místu zasedání zastupitelstva. Doposud nikdo nenavrhl, že zasedání by měla probíhat jinde, takže na ‚okrese‘ zatím zůstáváme,“ doplnil Mgr. Polák.