Město ročně využije asi 13 nezaměstnaných

26. února 2007, zprávy z MěÚ, přečteno: 4006×

Město každoročně zaměstnává asi 13 nezaměstnaných, které přebírá na veřejně prospěšné práce. Po tuto dobu se stávají zaměstnanci Města. „Nemáme je všechny po celý rok, ale nabíráme část v lednu, část zase v létě, podle druhu práce, jakou potřebujeme udělat,“ sdělil tajemník MěÚ Blansko Ing. Josef Kupčík.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jedná se o doplňkovou službu k Technickým službám Blansko, v případě potřeby většího počtu lidí je možné se domluvit s úřadem práce. Tito pracovníci provádí většinou pomocné práce, např. stěhování nábytku při malování nebo i malují, dále úklid venku, např. náměstí Svobody, Republiky či ulici Rožmitálovu. Jejich činnost není tak úplně vidět, ale mnohem víc by bylo patrné, kdyby nebyli. Střed města je díky těmto lidem čistý.

Zkušenosti s nimi jsou veskrze dobré, ale hodně záleží na výběru konkrétních lidí. Občas je velká fluktuace, někteří vůbec nenastoupí, s jinými je pracovní poměr ukončen krátce po nástupu. „Ti, co zůstávají, které se nám za sedm let, co tyto pracovníky využíváme, už podařilo vybrat, tak ti odvádějí dobré výsledky,“ dodává tajemník.